Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Презентовано книгу, яка популяризує закарпатську школу живопису

Презентовано книгу, яка популяризує закарпатську школу живопису

Презентовано книгу, яка популяризує закарпатську школу живопису

Зацікавлення мистецькою проблематикою майже зріднило мене з фундаторами закарпатської школи живопису Адальбертом Ерделі та Йосипом Бокшаєм. Бо, як з’ясувалося, перший народився у селі Климовиця на Іршавщині, де живуть і мої родичі, а тому зрідка доводиться бувати на батьківщині геніального художника. А другий – тривалий час з родиною жив у селі Лохово Мукачівського району, яке є малою батьківщиною мого батька.

ВІДЕО ДНЯ

Ось тому все, що написане про цей творчий дует мистецьких побратимів і дотичне до нього, сприймається близько до душі, – зазначає Василь Гарагонич у статті в газеті «Панорама» у номері від 16 березня.

Минулого тижня в атріумі ОДА в Ужгороді відбулася презентація книги «Магія відданості рідній землі і світу», що вийшла друком наприкінці 2016 року у Всеукраїнському видавництві «Карпати». До її виходу у світ долучилося чимало особистостей й інституцій. Вступну статтю написав багаторічний очільник культури Закарпаття Василь Габорець, а упорядкував книгу і забезпечив її післясловом народний художник України, голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма.

Реклама

Фінансове сприяння мистецькому виданню надало управління культури Закарпатської ОДА, очільниця якого Вікторія Фролова і модерувала презентацію. Книга розповідає телеграфним стилем про лауреатів обласної мистецької премії ім. Й.Бокшая та А.Ерделі 1995-2015 років, знайомить читачів з їх знаковими роботами. А це близько 80 кращих художників Закарпаття та кількасот їх творів. Вони розташовані у книзі за розділами «Живопис», «Графіка», «Прикладне (декоративно-прикладне) мистецтво», «Скульптура», «Монументальне мистецтво», «Мистецтво-знавча праця».

Видання презентує всіх лауреатів обласної мистецької премії імені Й.Бокшая та А.Ерделі за 20 років її існування. Їх роботи нині складають золотий фонд художницької скарбниці Закарпаття і гідно представляють рідну українську землю, її красу і її людей на теренах світового культурного простору.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно