Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Мукачівщині кількість безробітних зросла на 10 % у порівнянні з минулим роком

На Мукачівщині кількість безробітних зросла на 10 % у порівнянні з минулим роком

На Мукачівщині кількість безробітних зросла на 10 % у порівнянні з минулим роком
У Мукачівському районі ситуація на ринку праці все ще залишається складною. Згідно звіту районного центру зайнятості  протягом 1 кв. 2011р. на обліку в центрі зайнятості перебувало 1285 осіб (1085...

У Мукачівському районі ситуація на ринку праці все ще залишається складною. Згідно звіту районного центру зайнятості  протягом 1 кв. 2011р. на обліку в центрі зайнятості перебувало 1285 осіб (1085 жителів села), що на 10,3% більше до відповідного періоду минулого року, із них 1094 особи мали статус безробітного.

ВІДЕО ДНЯ

З осіб, які перебували на обліку, 58,4 % − жінки, 43,3 % − молодь віком до 35 років. Змінився склад безробітних за професіями, залишається значною частина громадян із спеціальностями службовців та робітничими професіями, що становить 78,1%. Найголовнішим завданням, над розв’язанням якого працювала служба зайнятості району, є працевлаштування безробітних громадян і створення умов для самостійного розв’язання ними цієї проблеми. Так, працевлаштовано 289 осіб, в т.ч. 241 житель сільської місцевості: надано 15 дотацій роботодавцям для працевлаштування безробітних громадян та одноразову допомогу по безробіттю п’яти особам для організації підприємницької діяльності.

Одним із чинників є активізація співпраці з роботодавцями, щоб створити більш повний банк вакансій. Середньомісячний показник вакантних місць становив 84 од. Навантаження на одне вакантне місце протягом січня - березня 2011р. зменшилось із 27 до 14 осіб. Середня тривалість укомплектування вакансій до відповідного періоду минулого року зменшилась із 6 до 5 календарних днів.

Реклама

Спільними зусиллями створено 412 нових робочих місць, з них: юридичними особами − 225 од., фізичними особами − 83 од., укладено договорів по найму − 104 од. У районі є пріоритетними і набувають розвитку малий та середній бізнес. Із загальної кількості юридичних осіб, зареєстрованих у центрі зайнятості, 85,5% складають ПОУ з чисельністю до 25 чоловік.

Щоб не допустити масових звільнень кваліфікованих кадрів, на деяких підприємствах району працівників було переведено в режим неповної зайнятості (адміністративні відпустки, зайнятість у режимі неповного робочого дня або тижня), на 18 підприємствах з загальною чисельністю 1017 чол., в режимі неповної зайнятості перебувало 57, осіб що становило 4672 людино-дні або 9 днів в розрахунку на одну особу.

Реклама

Для забезпечення тимчасової зайнятості безробітних у районі проводяться громадські роботи, а для організації оплачуваних громадських робіт центр зайнятості уклав 27 договорів з сільськими та селищними радами, підприємствами на 160 ос. Фактично направлено на громадські роботи 150 безробітних, вони відпрацювали 1226 людино-днів; використано коштів на загальну суму 49,1 тис. грн. Безробітні працювали на впорядкуванні, сан- очистці та озелененні територій населених пунктів району, кладовищ, придорожніх смуг, кюветів, парків, меморіальних поховань, які мають офіційний статус.

З урахуванням місцевого ринку праці, побажань роботодавців, розвитку підприємства проводилися професійна підготовка, перепідготовка 124 безробітних, із них 97 ос. (78,2 %) − на замовлення роботодавця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно