Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Випускний-2017: у скільки батькам обійдеться свято для дітей

Випускний-2017: у скільки батькам обійдеться свято для дітей

Цього року випускні вечори припадають на кінець червня, але їх точну дату кожна школа обирає індивідуально. В українських реаліях випускний – це не тільки радісна подія, а ще й відчутний удар по фінансовому добробуту сім’ї випускника. Якщо раніше середньої зарплати одного члена сім’ї цілком вистачало для того, щоб забезпечити дитині незабутнє і яскраве свято, то зараз деякі батьки навіть відмовляються йти на випускний у ресторан, тому що грошей на це не вистачає. Отож, давайте підрахуємо, в яку суму обійдеться закарпатцям останнє свято дитинства.

ВІДЕО ДНЯ

Вбрання – це один із найважливіших пунктів у списку багатьох випускників. Та що там, деякі дівчата йдуть на свято тільки заради того, щоб покрасуватися в новій сукні і відчути себе королевою. Сукню в Україні можна купити як і на ринку віддавши близько 300-500 грн., так і замовити у іменитих вітчизняних дизайнерів, витративши більше 10 тис. грн. У середньому ж у салонах ціна на цілком пристойне і якісне плаття буде варіюватися від 2 до 5 тис. грн.

Знайти гарний костюм для хлопця менше, ніж за 1,5 тис. грн – майже неможливо. Якісніший обійдеться десь у 3 тис. грн. Якщо захочете придбати фірмову річ, тоді ціна буде на порядок вища – 6-8 тис. грн.

Реклама

Деякі випускники та їх батьки дотримуються думки, що куди краще пошити сукню або костюм на замовлення – це і економніше, і річ унікальна. Але, як показує практика, так заощадити не виходить. Наприклад, метр шифонової тканини коштує від 60 до 100 грн., трикотаж – 120-200 грн. Якщо додати сюди ще ціни на фурнітуру і роботу швачки – вийде майже така ж сума, яку треба віддіти за вбрання у магазині.

Що стосується взуття, то тут випускники зазвичай віддають перевагу двома варіантами: або купити дешеві, одноразові, але непогані туфлі (400-600 грн), або ж витратити більше, але взяти якісну та шкіряну пару взуття, яка вартує близько 2 тис. грн. Дівчатам ще потрібно придбати аксесуари – прикраси і клатч. На це треба витратити 600-800 грн.

Реклама

Ціни на зачіски в закарпатських салонах стартують від позначки 200 і вище, тому витрати для середнього сегмента складуть близько 400 грн. Макіяж буде коштувати трохи дорожче – 400 грн.

Загалом, сім’ї з середнім рівнем доходу образ випускника обійдеться майже у 5 тис. грн. Звичайно, ця сума може змінюватися. Все залежить від того, що школяр обере для випускного: дешеве вбрання чи брендове.

Крім цього, доведеться витратити чималу суму на ресторан, фотографа і транспорт, який доставить випускників зі школи на місце бенкету. У закарпатських ресторанах середня ціна для одного гостя – 600 грн. (без алкоголю). Оренда автомобіля (зазвичай замовляють лімузини) коштує близько 1 200 грн. на годину, це залежить від марки машини. Але заплатити доведеться ще за додатковий час, тобто конкретно за подачу машини. 

Реклама

Ну і як же без фотографа чи відеографа? Робота фотографа оплачується погодинно і з додатковим обсягом послуг, тобто із замовленням відео, фільмів, альбомів, дисків і т. д., буде коштувати дорожче. Здебільшого день роботи фотографа з повним комплектом послуг (починаючи з офіційної частини і закінчуючи бенкетом) обійдеться 8-10 тис. грн. Але можна знайти і дешевший варіант – близько 4-5 тис. грн.

Часто на випускні вечори також замовляють різноманітних зірок, фокусників, ведучих і танцюристів, вартість послуг яких залежить від їх популярності і витраченого часу.

Ударять по сімейному бюджету і подарунки школі та вчителям. Хоча такі подарунки роблять за власним бажанням учнів, але це вже стало майже традицією, порушувати яку мало хто наважується. Подарунки можуть бути різні: нові меблі або прикраси, путівки в теплі країни, посуд чи сувеніри. Все залежить від фантазії учнів і можливостей батьків.

Однак не слід забувати, що враження від випускного залежить не від грошей, які у нього вклали, а від емоцій, які випускники, батьки та вчителі отримають на останньому шкільному святі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно