Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські вчителі розвивали екологічну культуру та мислення школярів

Мукачівські вчителі розвивали екологічну культуру та мислення школярів

Мукачівські вчителі розвивали екологічну культуру та мислення школярів
Нещодавно на базі ЗОШ № 6 відбулося засідання міського методичного об’єднання...

Нещодавно на базі ЗОШ № 6 відбулося засідання міського методичного об’єднання вихователів ГПД. Тема семінару-практикуму: "Екологічне виховання молодших школярів". Мета – розвивати екологічну культуру та екологічне мислення молодших школярів, спонукати учнів до розв’язання проблем навколишнього середовища, виховувати шанобливе ставлення до природи.

ВІДЕО ДНЯ

Досвід роботи з екологічного виховання представила вихователь ГПД перших класів – Машіка І.П. Подорожуючи екологічними стежками "Лісового Королівства", маленькі мандрівники розв’язували цікаві математичні приклади та задачі; шукали відповіді на віршовані загадки; за допомогою геометричних фігур складали зображення тваринок, які мешкають у лісі та в решті-решт "збудували" замок для Королеви Лісу та її звіряток.

Яскраве музично-хореографічне дійство – "Весняний водограй" підготувала разом зі своїми вихованцями, учнями другіх класів, вихователь Жук Л.М. Мета заходу: ознайомлення дітей з народним календарем весняного періоду та виховання інтересу до народних традицій; розширення знань про природу; розкриття змісту понять "екологія" та "радіація"; розвиток бажання берегти та захищати довкілля.

Реклама

У чому сутність екологічної освіти? Які екологічні поняття доступні для сприймання молодшими школярами? Які особливості і методичні умови дають найкращі педагогічні результати? Відповіді на ці та інші запитання було розкрито у доповіді за темою: "Екологічне виховання молодших школярів", яку підготувала вихователь групи продовженого дня Ігнатоля Н.А.

Підсумки семінару провели керівник міського методичного об’єднання вихователів ГПД Вериб З.А. та бібліотекарем методичного кабінету Панкулич С.Ю. Вони зазначили, що розвиток екологічної культури та екологічного мислення є актуальним питанням сьогодення та має бути одним з пріоритетних напрямків виховання молодших школярів.

Реклама

Мукачівська міська рада

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно