Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Незабаром Закарпаття співпрацюватиме з Устецьким краєм

Незабаром Закарпаття співпрацюватиме з Устецьким краєм

На розгляд депутатів обласної ради вноситься проект рішення «Про встановлення партнерства між Закарпатською областю та Устецьким краєм Чеської Республіки», що опублікований на сайті облради в розділі «Проекти рішень». Пропонується також схвалити текст угоди про співробітництво і доручити голові Закарпатської обласної ради підписати її.

ВІДЕО ДНЯ

У пояснювальній записці зазначається, що під час візиту на Закарпаття делегації Устецького краю, очолюваної гетьманом краю Олдржіхом  Бубенічком, 21-24 серпня 2016 року було домовлено про встановлення партнерських відносин  між двома регіонами – Устецьким краєм та Закарпатською областю.

Враховуючи зацікавленість обох сторін та переконання, що розвиток взаємної співпраці обох регіонів сприятиме поглибленню добрих стосунків та взаємовигідних контактів між обома країнами, а також результати попередньої співпраці, досягнуті домовленості під час візиту делегації Закарпатської області до Устецького краю 4-5 травня 2016 року, сторони домовилися про необхідність підготовки відповідної  угоди.

Реклама

За цей час в Устецькому краї відбулися вибори регіонального представницького органу самоврядування, який знову очолив Олдржіх Бубенічек. 

За словами розробників цього проекту рішення, підписання та реалізація зазначеної угоди дасть можливість уже нинішнього і протягом наступних років додатково залучити кошти для  соціального розвитку територіальних громад області у вигляді технічної допомоги з регіональних європейських фондів на виконання проектів у навчальних та соціально-культурних закладах. Цим угода сприятиме виконанню «Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2017 та 2018 роки»,  подальшому розвитку співпраці між територіальними громадами обох регіонів України та Чехії, підвищенню рівня задоволення освітніх та соціально-культурних потреб населення.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно