Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Митники прокоментували ситуацію щодо незаконного імпорту товару на КПП "Вилок"

Митники прокоментували ситуацію щодо незаконного імпорту товару на КПП "Вилок"

Митники прокоментували ситуацію щодо незаконного імпорту товару на КПП "Вилок"

Як уже повідомляло інтернет-видання "PMG.ua", співробітники УЗЕ в Закарпатській області Нацполіції викрили злочинну схему, за якою на митну територію країни ввозилася продукція без документів, жодних оглядів та оформлення. Проте, всі необхідні відомості заносили до інформаційних баз.  Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ВІДЕО ДНЯ

Фахівці Закарпатської митниці ДФС прокоментували ситуацію, яка склалася на митному посту "Вилок", що на Виноградівщині.

"Так, напередодні в зону митного контролю митного поста "Вилок" заїхав транспортний засіб "Volkswagen transporter". До митного оформлення водій подав контрольний талон для проходження по "зеленому коридору", технічний паспорт на транспортний засіб, свій паспорт і 8 паспортів пасажирів.

Реклама

Під час здійснення митного оформлення інспектор митного посту "Вилок" вніс всі необхідні відомості щодо транспортного засобу, водія та пасажирів, а також напрямок переміщення, – йдеться у повідомлення ДФС у Закарпатській області. Проведеним усним опитуванням водія та пасажирів, з’ясовано, що вони одна родина і були на міському ринку в м. Ніредьгаза (Угорщина) за покупками. Громадяни зазначили, що всі товари, які вони ввозять, є їхньою власністю, придбані для власних потреб, та переміщуються ними через митний кордон у відповідності до ч. 1 ст. 374 Митного кодексу України.

Працівники митного поста з’ясували, що транспортний засіб, водій та пасажири переміщуються через митний кордон України, із дотриманням Митного кодексу. Крім того, по особах, які переміщувались орієнтувань не було тож підстав застосовувати інші форми митного контролю, зокрема й митний огляд також не було.

Реклама

Обставини затримання працівниками ГУ НП у Закарпатській області  транспортного засобу після виїзду за межі пункту пропуску "Вилок" потребують ретельного вивчення. Оцінка дій посадових осіб митниці за таких обставин може бути зроблена після надходження відповідної інформації до митниці", – зазначають у ДФС у Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно