Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дошкільнята вивчатимуть в оному із навчально-виховних комплексів Ужгорода угорську мову

Дошкільнята вивчатимуть в оному із навчально-виховних комплексів Ужгорода угорську мову

Дошкільнята вивчатимуть в оному із навчально-виховних комплексів Ужгорода угорську мову

Угорську мову вивчатимуть дошкільнята в ужгородському навчально-виховному комплексі з поглибленим вивченням іноземних мов «Ялинка» у мікрорайоні «Шахта».

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні символічну стрічку на вході до облаштованої для занять групи перерізали Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін.

Спочатку урочистості пройшли в актовому залі закладу. Завідуюча НВК Світлана Рибак розповіла, що відкрито угорськомовну групу на прохання батьків, які клопотали ще два роки тому , і стало це можливим за сприяння Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, міської влади.

Реклама

Генеральний консул Угорщини Йожеф Бугайла привітав діток, батьків і педагогів «Ялинки» з успішним завершенням організаційних робіт зі створення групи, побажав малятам швидко опанувати мову сусідньої із Закарпаттям держави.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував завідуючій Світлані Рибак за збереження і примноження традицій та здобутків навчального закладу, наголосив, що міська рада активно сприяє створенню умов для вивчення всіх іноземних мов, адже це потрібно кожному, бо незабаром Україна таки буде в єдиній європейській сім’ї.

Реклама

Заступник голови обласної ради Йосип Борто зазначив, що угорська мова допоможе ужгородцям у спілкуванні і в країнах Європейського Союзу, і в нашому багатонаціональному Закарпатті. За його словами, ця мова дуже гарна, логічна, але й складна, проте в дитячому віці, граючись, її опанувати легше.

Як повідомила представник міського управління освіти Ольга Юрик, вивчається питання відкриття в «Ялинці» також класу початкової школи з угорською мовою навчання.

Дітки із груп дитсадка та першокласники «Ялинки», які протягом року вивчали угорську на гурткових заняттях, показали невеличкий концерт – пісеньки та веселі віршики.

Реклама

Гості «Ялинки» оглянули групу, спальню, яка поруч , та інші умови для діток.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно