Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівники компанії Avellana Gold побували на Мужіївському родовищі

Керівники компанії Avellana Gold побували на Мужіївському родовищі

Керівники компанії Avellana Gold побували на Мужіївському родовищі

Мужіївське родовище поліметалів нещодавно відвідали керівники компанії-інвестора Avellana Gold. Вони також зустрілися з місцевою владою. Метою візиту стало обговорення перших результатів роботи, серед яких – ліквідація негативних наслідків діяльності попередніх видобувних підприємств і представлення подальших планів компанії.

ВІДЕО ДНЯ

«Цей проект фінансово і технологічно дуже складний, але він цілком реальний і спеціалісти готові реалізувати його якнайшвидше. Для Avellana Gold украй важливо, що місцеве населення його підтримує. У цьому я зміг переконатися на власні очі, відвідавши Мужієво. Слід також додати, що проект передбачає створення 500 робочих місць з перспективою на 20-40 років», – розповів генеральний директор Avellana Gold Брайян Севідж.

За інформацією представників Avellana Gold,  упродовж 2017 року компанія збирається розпочати утилізацію відходів на поверхні, проведе рекультивацію землі на території родовища, а також озеленить їх. За словами Миколи Гожика, керівника українського представництва Avellana Gold, вже проведено чимало заходів із поліпшення стану екології, зокрема, встановлені фільтри з природних мінералів для нейтралізації кислих вод і контролю наявності в них важких часток деяких металів.

Реклама
Керівники компанії Avellana Gold побували на Мужіївському родовищі – 01

«На родовищі ми будемо використовувати лише ті інноваційні технології, що є безпечними для довкілля. У подальшому під час видобутку ми задіємо флотаційний метод – найбільш економічно ефективний, екологічно безпечний та єдино прийнятний для умов Закарпаття», – пояснив Микола Гожик.

Реклама

Компанія вкотре підтвердила, що збирається брати участь у реалізації соціальних програм для підвищення рівня життя місцевого населення.

У продовження цього сільський голова Мужієва Василь Фіцай зазначив: «Відновлення видобутку на Мужіївському родовищі поліметалів – це важливий поштовх для економічного розвитку не лише нашого села, а й району та області загалом. Зараз Мужієво має чимало проблем, які не вдається вирішувати лише за рахунок грошей із бюджету. Наприклад, є потреба в ремонті доріг, слід якнайскоріше  модернізувати систему каналізації тощо. І керівництво Avellana Gold вже заявило, що готове допомагати нам у цьому».

Керівники компанії Avellana Gold побували на Мужіївському родовищі – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно