Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про ефективність діяльності Ради адвокатів Закарпатської області

Про ефективність діяльності Ради адвокатів Закарпатської області

Про ефективність діяльності Ради адвокатів Закарпатської області

 «Рада адвокатів Закарпатської області» демонструє, що в наш неоднозначний час цілком можливо працювати конструктивно та ефективно. Про це свідчать організація навчальних семінарів, публічна і відкрита робота адвокатської спільноти, проведення різноманітних заходів в культурному та спортивному напрямках, інтеграція з громадянським суспільством та готовність до співпраці з будь-якими органами влади на благо всього Закарпаття. Створення конструктивного і комфортного середовища для роботи в обласній адвокатурі, призвели до того, що колеги з центру та інших регіонів із задоволенням приїжджають на Закарпаття, як із робочими так із приватними візитами.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідну думку висловив Володимир Мерцин‎, член Національної спілки журналістів України.

«Цілком очевидним стало повторне й одноголосне обрання на пост Голови Ради адвокатів Закарпаття Олексія Фазекоша, якому вдалося консолідувати всю адвокатську спільноту краю, створити максимально комфортну атмосферу для правників у напрямку підвищення фахової кваліфікації, виробити командний дух у адвокатів області. Крім того, Олексій Фазекош зумів налагодити успішну та ефективну комунікацію з центральними органами адвокатського самоврядування, колегами в інших регіонах країни, із різними гілками органів влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями та зі ЗМІ», – додає він.

Реклама

Як зауважив Голова Київської обласної Колегії адвокатів Вадим Хабібуллін, Олексію Фазекошу вдалося стати безсумнівним лідером адвокатів краю. До того ж, він єдиний правник, якого адвокатська спільнота в регіонах країни обрала на повторний термін. Чи означає це, що жодних проблем у адвокатів області немає? Звичайно ні, однак адвокатська спільнота довела, що здатна всі ці проблеми конструктивно вирішувати у власній спільноті.

Філософію можливості конструктивної та ефективної роботи адвокатської спільноти на рівні країни закарпатська адвокатура послідовно витримує. Саме закарпатці першими запропонували на пост Голови Національної асоціації адвокатів України нинішнього керівника організації – Лідію Ізовітову. Це також говорить про те, що новообраному Голові Олексію Фазекошу вдалося не тільки налагодити тісні конструктивні стосунки з центральними органами адвокатського самоврядування, а й про те, що адвокатура Закарпаття є потужним гравцем у вертикалі адвокатського самоврядування України.

Реклама

Характерною особливістю Олексія Фазекоша було і залишається  непорушне правило вільно висловлювати своє власне бачення з будь-яких питань і навіть нинішня ситуація в країні не змусила його зрадити своїм принципам. Така позиція може створити почуття аполітичності Голови Ради адвокатів Закарпаття.  Саме таку аполітичність ідентифікує Олексій Юрчак – професор Каліфорнійского університету в Берклі (США), фахівець в області постсоціалистичної трансформації та антропології простору: «Існують контексти, коли, користуючись здавалося б неполітичними методами, люди створюють навколо себе соціальні простори, які не контролюються державними владними інститутами. Це політична дія, яка не обов’язково відбувається за допомогою засобів прямої політики опору, і тому воно може здатися аполітичним. Але в дійсності воно має далекосяжні політичні наслідки». 

Хоча Олексій Фазекош усіляко заперечує такі варіанти, подібні речі висловлюють і колеги, зокрема той же Вадим Хабібуллін. Поряд із добрими словами на адресу адвокатської спільноти Закарпаття зауважує: «Така згуртована команда на чолі з Олексієм Фазекошем та за підтримки еліти Закарпаття не мають право не об’єднатися в політичний проект заради адвокатів області, України і закарпатців».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно