Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У роботі комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Мукачево" виявили ряд порушень

У роботі комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Мукачево" виявили ряд порушень

У роботі комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Мукачево" виявили ряд порушень

Аудитори Закарпаття виявили ряд порушень в роботі Мукачівського міського комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Мукачево". Ще у 2005 році Закарпатська обласна рада своїм рішенням №564 передала у власність громади міста Мукачева цілісний майновий комплекс Мукачівського аеродрому (колишній військовий об’єкт). Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області Володимир Бойко.

ВІДЕО ДНЯ

"Обласні депутати визначили цільове призначення майнового комплексу – для облаштування цивільного аеродрому. Однак, із часу початку роботи на його базі ММКП "Міжнародний аеропорт Мукачево", у його штаті перебували лише директор, бухгалтер та охоронці. Звісно, з такою кількістю працівників надії на хоч якийсь розвиток було мало. Та й зберегти матеріальну базу, яка ще з моменту передачі перебувала в жахливому стані, вже не говорячи про якесь покращення, теж не вдалося", – зазначає Володимир Бойко.

Мукачівська міська рада лише з 2013 року почала затверджувати заходи підвищення ефективності функціонування ММКП "Міжнародний аеропорт Мукачево", але до їх реалізації так і не доходило.

Реклама

"У 2015 році депутати прийняли рішення про ліквідацію підприємства. Воно теж не виконане. Серед порушень – нестача основних засобів, неправильний розподіл доходу, отриманого в результаті відчуження майна, недоотримані доходи, порушення порядку ведення бухгалтерського обліку, завищення витрат, незаконне використання готівкових коштів. Особливу увагу привертають земельні справи", – пише чиновник.

"ММКП "Міжнародний аеропорт Мукачево", маючи право постійного користування, розміщується на землях Павшинської сільської ради. Однак, актуальна інформація із державного реєстру речових прав на нерухоме майно вказує на нового власника землі – Мукачівську міську раду, – повідомляє Володимир Бойко. – У грудні 2015 року один із державних реєстраторів змінив власника без належних для цього документів та згоди реального власника – Павшинської сільської ради. А це – 227,9123 га у приміській зоні Мукачева, нормативна грошова оцінка станом на 20. 01. 2016 року становила 185 999,22 тисяч гривень".

Реклама

Начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області також зазначив, що Мукачівська міська рада вже навіть зробила деякі кроки по розпоряджанню землею. Матеріали аудиту передано правоохоронцям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно