Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Студенти Мукачівського держуніверситету знайомилися з електронною бібліотекою

Студенти Мукачівського держуніверситету знайомилися з електронною бібліотекою

Студенти Мукачівського держуніверситету знайомилися з електронною бібліотекою
Сьогодення диктує нову модель бібліотеки, вимагає підвищення інформаційної функції, найповнішого інформаційного забезпечення навчально-виховного та науково-дослідницького процесів. Намагаючись...

Сьогодення диктує нову модель бібліотеки, вимагає підвищення інформаційної функції, найповнішого інформаційного забезпечення навчально-виховного та науково-дослідницького процесів. Намагаючись виконати це завдання, ми приділяємо велику увагу проблемам, пов’язаним із пошуком інформації.

ВІДЕО ДНЯ

Важливою ланкою інформаційно-бібліографічної діяльності є проведення бібліотечно-бібліографічних занять, які сприяють самоосвіті користувачів. Перші заняття передбачають ознайомлення з бібліотекою, її функціями, правилами користування, її інформаційними ресурсами.

За ініціативою викладачів Пугачовської К.Й. та Медвідь Л.І. склалась традиція спільно з викладачами проведення додатковим бібліотечно-бібліографічних занять «Ви пишете першу курсову роботу…», з метою закріплення навичок роботи з інформацією, вмінь вести інформаційний пошук.

Реклама

Оперативному інформуванню користувачів про можливості бібліотеки сприяють:

- щомісячні виставки надходжень;

Реклама

- щоквартальні списки надходжень;

- індивідуальні консультації користувачів згідно їх інтересів.

Але ріст запитів користувачів підштовхує до пошуку більш ефективних форм інформування користувачів. У цьому навчальному році проведено два Дні інформації для викладачів.

Реклама

Значну частину нових надходжень у бібліотеку складають документи для забезпечення циклу професійної підготовки студентів факультету туризму та готельно-ресторанної справи, тому з 14 по 22 березня 2011 року у бібліотеці був проведений Тиждень Інформації для студентів цього факультету. Студенти 1-3 курсів були запрошені до бібліотеки.

Провідний бібліограф Сливка Л.І. зазначила, що найважливішим елементом у пошуку інформації є електронний каталог, продемонструвала найефективніші методи тематичного пошуку, звернула увагу користувачів на можливості здійснення пошуку за різними параметрами: ключові слова, автор, заголовок, рік видання, дата реєстрації та іншими.

Провідний бібліограф Сабов Я.М., презентуючи виставку фахових періодичних видань, зауважила, що періодичні видання певною мірою допомагають заповнити відсутність сучасної інформації у навчальній літературі, продемонструвала основні шляхи пошуку у електронній версії систематичної картотеки статей.

Бібліограф Троян М.Ю. зазначила, що збільшення інформаційних запитів користувачів визначили головний напрям роботи бібліографічного сектору – створення електронних версій предметно-тематичних картотек: удосконалені покажчики «Менеджмент», «Маркетинг». Вона презентувала новий покажчик «Рекреаційна географія», показала переваги пошуку інформації за допомогою покажчиків.

Студентам також була надана інформація про нову колекцію аудіо документів з краєзнавчої тематики, обговорено можливості їх використання у майбутній професійній діяльності фахівців сфери туризму та гостинності.

Велику зацікавленість у студентів викликала інформація про аудіовізуальну версію міжнародного довідника «Закарпаття. Хто є хто», який був випущений Українським видавничим консорціумом та Українською академією геральдики, товарного знаку та логотипу.

Мукачівський державний університет

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно