Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Проведення інфопункту посприяло Жнятину отримати мільйон гривень

Проведення інфопункту посприяло Жнятину отримати мільйон гривень

Проведення інфопункту посприяло Жнятину отримати мільйон гривень
ВІДЕО ДНЯ

Село Жнятино Мукачівського району «впирається» у межу з сусіднім - Берегівським. Розташовані поруч з ним села Мукачівщини – Горонда і Страбичово – всерйоз взялися за створення об’єднаної територіальної громади і минулої осені запропонували жителям Жнятина скласти їм «компанію», аби їхня потенційна громада була ще більш потужною та спроможною. Однак жнятинці, на чолі зі своїм головою Іваном Оросом, усе ще зважують і розмірковують й кінцевого рішення не прийняли, ризикуючи стати «олійною плямою» на мапі району.

Розповісти депутатам сільської ради, активістам, керівникам установ бюджетної сфери, небайдужим селянам що таке спроможна громада, її ресурсна база, повноваження, як відбувається процедура добровільного об’єднання, які є очевидні переваги в ОТГ та відповісти на питання, які їх турбують, до села приїхали консультанти Закарпатського регіонального відділення АМУ на чолі з виконавчим директором Іваном Ревтієм, які влаштовують інформаційні пункти у рамках проекту «Пульс». Прочитавши заздалегідь вивішені оголошення про проведення інфопункуту, селяни зібралися в приміщенні клубу, де й було проведено захід, – інформує Закарпатське РВ АМУ.

Реклама

У процесі жвавої дискусії між консультантами та жителями села до сільського клубу, де відбувався інфопункт, неочікувано завітав голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай. У своєму спічі він критично оцінив нинішню децентралізаційну реформу у тому сенсі, що на місці одного району мають постати кілька ОТГ. На його думку, більшість створених на Мукачівщині ОТГ не будуть економічно спроможними. Щоправда, жодних розрахунків, на яких ґрунтувалося б його твердження, керівник району не навів. А як альтернативу створення ОТГ, чиновник запропонував створювати об’єднані громади у межах нинішніх районів та порадував жнятинців, що буквально днями він віднайшов можливість, аби вкласти у соціальний розвиток їхнього села аж цілий мільйон гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно