Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дівоче тріо із Мукачева знову побореться за Премії PinchukArtCentre

Дівоче тріо із Мукачева знову побореться за Премії PinchukArtCentre
Ще в січні «стартував» прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre в 2011 році – загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, що присуджується молодим українським художникам. Цей...

Ще в січні «стартував» прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre в 2011 році – загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, що присуджується молодим українським художникам.

ВІДЕО ДНЯ

Цей захід відбувається раз у два роки і щоразу викликає чималий ажіотаж у мистецьких колах України, тим більше, що програма, яка проходить в рамках Премії, наповнена й цікавими зустрічами з митцями світу.

У 2009 році Мукачево на цьому престижному заході представляла мукачівська арт-група «Шапка». Вона і цьогоріч подала заявку на участь у здобутті Премії. Торік саме мукачівське дівоче тріо фахівці та експерти зараховували до фаворитів. До наших дівчат виявили чималий інтерес і колеги по цеху, і журналісти. На цьогорічну Премію арт-група «Шапка» планує подати декілька своїх старих робіт.

Реклама

До речі, дівчата нещодавно взяли участь в одному з проектів PinchukArtCenter та виставили одну з найоригінальніших, на думку багатьох, роботу, в якій дівчата на звичайному милі зобразили портрет художниці Кендіс Брайтс.

У рамках Премії PinchukArtCentre присуджується Головна премія та дві Спеціальні премії, а також «Приз громадськості». Головна премія – 100 тисяч гривень і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу; дві Спеціальні премії – по 25 тисяч гривень кожна і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу; «Приз громадськості» – 10 тисяч гривень. Переможця буде визначено голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre, де відбудеться виставка 12 учасників шорт-листа.

Реклама

Також володар Головної премії PinchukArtCentre автоматично потрапляє в шорт-лист номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2012 - міжнародної премії для молодих художників.

До речі, нагорода PinchukArtCentre є першою в Україні приватною премією, мета якої – створення, підтримка та розвиток талантів нового покоління молодих українських художників.

Побажаємо нашим дівчатам успіху. Можливо, з другої спроби їм нарешті підкориться головна мистецька премія України.

Реклама

Наталія Марухнич

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно