Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатці відзначають Великдень у Канаді

Як закарпатці відзначають Великдень у Канаді

Наших земляків у країні кленового листка чимало. Святкують вони часто саме за українськими звичаями, адже діаспора там дуже велика.

ВІДЕО ДНЯ

«У Монреалі живу п’ятий рік. Щаслива, що одразу вдалося знайти роботу та друзів. Удома не була ще жодного разу, хоча мрію. На Великдень наша діаспора влаштовує свята, які нічим не відрізняються від тих, до яких ми звикли в Україні, – розповідає колишня ужгородка Едіта Майор. – Українських церков там багато, богослужіння аналогічні до наших. Крім того, там дуже популярним є писанкарство. До свят можна записатися  на усілякі майстер класи, спробувати зробити ексклюзивний виріб своїми руками. А ще там щороку багато емігрантів з’їжджаються до пам’ятника українській писанці у місті Вегревіль. Це справді солідне яйце, вагою більше двох тонн, що має довжину 8 і ширину 5 метрів. Виготовили його з уламків літаків, воно нагадує флюгер і крутиться на вітрі».

Крім того, як наголошує  26-річна закарпатка, в Канаді до свят вулицями проходить хресна хода. Священики ідуть містами і поливають священною водою все на своєму шляху.

Реклама

«Канадці люблять розваги, тож до свят тут влаштовують малечі різні змагання, – запевняє Едіта. – Наприклад, хто збере у кошик найбільше пасхальних яєць.  Взагалі тут дуже модні великодні зайці.  Малеча вірить, що вони несуть шоколадні яйця».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно