Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Результати опитування: за кого б проголосували ужгородці, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі

Результати опитування: за кого б проголосували ужгородці, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі

Результати опитування: за кого б проголосували ужгородці, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі

Соціологічна група «Рейтинг» здійснила всеохоплююче дослідження діяльності місцевого самоврядування та органів державної влади в усіх регіонах України. Опитування було проведено з 20 січня по 12 лютого цього року в 24-х обласних центрах, при цьому в кожному місті, незалежно від кількості населення, респондентами стали 800 чоловік. Результати соцдослідження займають 232 сторінки й стосуються ставлення місцевих мешканців до інституцій місцевого самоврядування та центральної влади, рівня комфорту в своєму місті, оцінки недержавних структур, електоральних настроїв, довіри до церкви, армії, ЗМІ тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Судячи з отриманих цифр, в Ужгороді проживають переважно оптимісти. Так, на питання «Як, на вашу думку, зміниться економічне становище в Україні в найближчі 12 місяців», 45 відсотків опитаних відповіли «Набагато покращиться» або «Дещо покращиться», тоді як 43 відсотки вважають: «Дещо погіршиться» або «Набагато погіршиться». За рівнем «оптимізму» Ужгород знаходиться на третьому місці після Луцька і Тернополя. А найбільші песимісти мешкають в Одесі, Миколаєві та Сумах, де до 71 відсотка опитаних вважають, що економічне становище в країні погіршиться.

Як встановили соціологи, ужгородці однозначно підтримують євроінтеграцію – 69 відсотків висловилися за економічне зближення з ЄС і тільки 3% – за Митний союз із Росією, Білоруссю і Казахстаном (для порівняння, в Маріуполі це співвідношення становить 21 – за ЄС, 42 – за РБК).

Реклама

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, в Ужгороді трійка лідерів виглядала б так: БПП «Солідарність» – 13%, «Батьківщина» – 12%, «Єдиний центр» – 11% (утім, партія «ЄЦ» не змогла би потрапити до Верховної Ради, оскільки не має шансів подолати прохідний бар’єр на загальноукраїнському рівні). До речі, в західних областях України пропрезидентська партія займає лідируюче місце тільки на Закарпатті.

Схвально оцінюють діяльність Закарпатської облдержадміністрації 40 відсотків респондентів. Це найвища оцінка серед ОДА в Україні. На 2-му місці опинилася Вінницька ОДА (37% схвалення), на 3-му – Тернопільська ОДА (32% схвалення), а на останніх – Одеська та Харківська ОДА (по 17%), а також Київська міська держадміністрація (7%). До речі, Закарпатська ОДА – одна із семи облдержадміністрацій, схвалення діяльності якої збільшилося порівняно з 2015 та 2016 роками.

Реклама

А найбільше схвалення ужгородців за результатами опитування має церква – 88 відсотків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно