Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Для Закарпаття це фантастика або Як Швейцарія береже ліс

Для Закарпаття це фантастика або Як Швейцарія береже ліс

Після тривалих і поки безрезультатних скандалів довкола незаконної вирубки Карпат та буквально розкрадання дерев, "Факти ICTV" вирішили дізнатися, а як поводиться зі своїм зеленим скарбом Швейцарська Конфедерація.

ВІДЕО ДНЯ

У країни стратегія  розвитку та підтримки лісів уже сформована до 2030 року. Головний пріоритет – баланс екології, економічних інтересів та збереження лісу як захисника від кліматичних змін.

У Швейцарії 80% лісу в приватних руках, але власник не має права без спеціального дозволу зрубати жодне дерево. Якщо вже йому це дозволять,то лише раз у 10 років.

Реклама

Третина швейцарських земель вкрита лісами, тож ліс для Конфедерації беззаперечна цінність, яку тут століттями бережуть і охороняють.

Навіть на вирубку одного дерева потрібен спеціальний дозвіл лісника і переконливі аргументи. У містечку Лангнау приватний  майже увесь ліс, знаючи про українські апетити вирубки Карпат, нашій знімальній групі ціла делегація влаштувала урок на тему як любити природу.

Реклама

На 20 тис. га  в Лангнау за рік висаджують 10 тис. дерев,  якщо власник лісу переконав, що дерева дозріли до вирубки – він це зробить лише раз у 10 років, решта часу ліс для нього закритий.

Зовсім трохи лісу Швейцарія експортує, та лише тоді, коли знайде доброго покупця, як скажімо Японія, і лише в переробленому вигляді, країні самій потрібна деревина.

Однак про гроші тут думають найменше, головна цінність лісу – це природа, міцна екологія, і його захисні можливості перед тотальною зміною клімату.

Реклама

Швейцарська точність, дотримання закону і турбота про природу дуже ефективно працюють в лісі.

Більше дивіться на відео.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно