Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканці мукачівської п’ятиповерхівки, що вибухнула, досі чекають на відновлення їх будинку

Мешканці мукачівської п’ятиповерхівки, що вибухнула, досі чекають на відновлення їх будинку

Мешканці мукачівської п’ятиповерхівки, що вибухнула, досі чекають на відновлення їх будинку
Вже півроку мешканці п'ятиповерхівки, що вибухнула в Мукачеві чекають, коли відновлять їх будинок. Без даху над головою тоді залишилося 70 осіб. Поки ремонтували їх квартири, люди жили в готелях -...

Вже півроку мешканці п'ятиповерхівки, що вибухнула в Мукачеві чекають, коли відновлять їх будинок. Без даху над головою тоді залишилося 70 осіб. Поки ремонтували їх квартири, люди жили в готелях - платила за це мерія. Але місяць тому фінансування припинилося. І постраждалим довелося повернутися у напівзруйнований будинок. Кому пред'являти претензії невідомо, адже до цих пір не названі причина і винуватці вибуху.

ВІДЕО ДНЯ

Єлизавета Станович, постраждала мешканка будинку:

- Залишилася без нічого за лічені хвилини, абсолютно, трикімнатна квартира була обставлена, а тепер залишилася сама зі своїм горем, без жодної допомоги.

Реклама

Відразу після вибуху місцева влада виділила на відновлення будинку 330 тисяч гривень. Постраждалим запропонували поки пожити в готелях Мукачева - за рахунок міської скарбниці. Але місяць тому людей попросили звільнити готельні номери - мовляв, зруйновані квартири відремонтували - і вони можуть повертатися додому.

Золтан Лендел, мукачівський міський голова:

Реклама

- Коли там були всі умови повернутися, не гірші, як були, ми сказали, дякуємо, більше ми годувати вас не будемо. Там є всі комунікації, газ, вода, електрика.

Мешканці постраждалого будинку обурені. Кажуть, ремонт ще не закінчено.

Кароліна Зарецька, мешканка постраждалого будинку:

Реклама

- Дощ іде, ця вся вода стікає вниз мені під двері. Тут зараз нічого ніхто не робить, ось бачите - ліси стоять, робота стоїть.

Щоб в'їхати у власну квартиру Зарецьким довелося позичити грошей. Ремонт обійшовся їм у двадцять п'ять тисяч гривень. Хто їх поверне, і чи повернуть взагалі - поки не відомо. Вибух стався в цій квартирі. Тут як і раніше ніхто не живе. Господаря, одесита, сусіди не бачили вже півроку.

До цих пір правоохоронні органи не можуть встановити причину та винуватців трагедії. Експертизи проводили майже чотири місяці. І тільки у лютому за фактом вибуху порушено кримінальну справу.

Сергій Вучкан, начальник Мукачівського МВ УМВС в Закарпатській області:

- Основна версія - це вибух, який стався по причині газу, також інша якась версія розглядається,  але ми не можемо поки що говорити, що стало причиною вибуху, тому що у нас нема конкретних досліджень.

Відновити свої квартири самостійно більшість мешканців п'ятиповерхівки не можуть - нема за що. Дохід Єлизавети Миколаївни та її сина складає близько двох з половиною тисяч гривень на місяць. Грошей не вистачає навіть на ліжко: спати доводиться на розкладачці і надувному матраці. У мерії ж обіцяють на завершення ремонту виділити додаткові кошти. Але коли це буде невідомо.

Марина Коваль

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно