Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Прийняття "безвізу" принесе одні переваги", – прес-аташе Представництва ЄС

"Прийняття "безвізу" принесе одні переваги", – прес-аташе Представництва ЄС

"Прийняття "безвізу" принесе одні переваги", – прес-аташе Представництва ЄС
Інтернет-видання "PMG.ua" скористалося можливістю поговорити про безвізовий режим із прес-аташе Представництва ЄС Давідом Стуліком та розпитати посадовця, що це нововведення принесе закарпатцям.

Ще 6 квітня вся Україна обговорювала приємну звістку про те, що Європарламент підтримав надання нашій країні такого довгоочікуваного безвізового режиму. Вчора, 26 квітня, комітет постійних представників ЄС схвалив візову лібералізацію для України. Наступною ж інстанцією, яка має затвердити безвізовий режим, є Рада ЄС. Орієнтовно країна мала б отримати «безвіз» 11-12 червня. Символічно, що якраз цими днями на Закарпатті гостює  делегація Представництва ЄС в Україні. Інтернет-видання «PMG.ua» не могло не скористатися можливістю поговорити про безвізовий режим із прес-аташе Представництва ЄС Давідом Стуліком та розпитати посадовця, що це нововведення принесе закарпатцям.

ВІДЕО ДНЯ

– Закарпаття межує одразу з 4 європейськими країнами. Тому для мешканців області тема «безвізу» особливо актуальна. Як Ви вважаєте, що дасть безвізовий режим закарпатцям?

– Я думаю, що для закарпатців питання «безвізу» набагато актуальніше, ніж для мешканців, наприклад, Харківської чи Запорізької областей. Регіон межує з країнами ЄС, тому якщо закарпатці вирішать поїхати у вихідні на каву до Словаччини чи Угорщини, то вони можуть просто зібратися й поїхати. Ця географічна близькість дає можливість мати кращі контакти і зв’язки з європейськими країнами. Та й не лише з країнами-сусідами. Можна полетіти і в Італію чи Францію. Тим паче, що на український ринок виходять великі лоукости. Однак, якщо захочете відвідати Британію та Ірландію, то візи все-таки доведеться робити.

Реклама

– Із прийняттям безвізового режиму через Закарпаття до країн Європи їхатиме чимало туристів. Що це принесе регіону?

– Так, через область проїжджатиме багато людей. Це дасть певний поштовх для туризму. Тому треба буде забезпечити інфраструктуру, побудувати більше готелів, ресторанів, аби туристам було зручно та комфортно на Закарпатті. Тому з прийняттям «безвізу» в області може розвиватися малий і середній бізнес.

Реклама
"Прийняття "безвізу" принесе одні переваги", – прес-аташе Представництва ЄС – 01

– Нещодавно на КПП утворилися величезні черги. Чи не виникне з прийняттям безвізового режиму подібна проблема? Чи не доведеться, бажаючим подорожувати, стояти в кілометрових чергах на КПП?

– Подивимося, як буде. Хоча з біометричним паспортом та з «безвізом», теоретично, можна перетнути кордон набагато швидше, ніж зараз. Однак, дійсно, побоювання щодо черг на кордоні та навантаження на прикордонників, звісно, є.

Реклама

– Чимало українців, зокрема й закарпатців, скаржаться, що з прийняттям «безвізу» перетнути кордон буде, навпаки, важче. Вважають, що віза давала певні гарантії. А зараз такої впевненості не буде. Чи так це?

– Це побоювання, яке немає підґрунтя. Бо вимоги для в’їзду в ЄС залишаються такими самими, як були раніше. Віза не гарантувала перетин кордону. Зараз не з’явиться нічого нового. Порядок перетину кордону залишиться таким, як і був. Нема підстав побоюватися, що стане гірше. Навпаки, буде набагато легше. Ви можете, як я вже казав, у будь-який момент взяти й поїхати за кордон. Не треба робити візу, платити за неї, їхати у візовий центр, не потрібно збирати багато довідок, які потрібні були раніше. Однозначно, прийняття «безвізу» принесе одні переваги.

– Дякуємо Вам за змістовні відповіді. Сподіваємося, що незабаром, у тому числі і за Вашого сприяння, будемо подорожувати Європою без віз.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно