Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатську полуницю вже хочуть придбати київські підприємці

Закарпатську полуницю вже хочуть придбати київські підприємці

Холодна й сніжна зима, а потім запізніла весна неминуче визначатимуть майбутній сільськогосподарський сезон. Деякі ознаки вже зараз викликають тривогу. Хоч і слабкі, але справжні морози прийшли на Закарпаття саме під час цвітіння дерев. Холод гальмував розвиток рослин, зокрема, озимих. Але фахівеці бачать те, що заховано від "пересічного" ока. Тому їхні прогнози можуть бути точнішими. Агроном з багаторічним досвідом Василь Яцканич і сьогодні активно слідкує за аграрним життям та дає консультації.

ВІДЕО ДНЯ

"Якщо робити прогноз на підставі зими й періоду "донині", то треба очікувати на дуже хороший урожай – упевнений досвідчений виноградівський агроном. – Я пройшовся по Виноградівському району, оглянув горіхи. За невеликим винятком всі дерева витримали морози, які були кілька тижнів тому. А якщо вистояли горіхи, то буде й вишня, й черешня, і персики, і, навіть, абрикоси. В інших регіонах мороз пошкодив багато садів, і треба також врахувати, що кримська продукція не буде продаватися в Україні. Тому закарпатські фрукти матимуть попит за межами області".

Читайте також:
Як працьовиті жителі Заріччя бізнес на капусті роблять
Реклама

Щодо озимих, то агроном зазначає, що озимі теж добре перезимували завдяки тому, що велика товщина снігу захистила їх від холодів. "Зараз можна говорити про те, що пізня весна аж ніяк не завадила появі ранньої городини. Рання капуста уже на початку квітня з’явилася на базарах області. Трохи пізніше достигне полуниця, масовий збір якої почнеться з середини травня. До речі, підприємці з Києва уже зараз укладають попередні договори, щоб забирати полуницю із Закарпаття, – каже Василь Яцканич. – Якщо минулого року тепло прийшло в усі регіони України одночасно, то цьогоріч у нас все достигатиме на два тижні раніше, ніж в інших областях. Це позначається на різниці в ціні. Наприклад, до нас нещодавно приходили підприємці з Києва, які відкривають у столиці гігантський оптовий ринок, і повідомили, що у них рання капуста коштує удвічі дорожче".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно