Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині з’явилася нова туристична родзинка

ВІДЕО ДНЯ

3 травня на мапі Рахівщини, за сприяння народного депутата України Василя Петьовки, з’явилася нова туристична родзинка. Відтепер жителів Ясіня та його гостей зустрічатиме величезне коване серце.

Діти і дорослі у вишиванках, гуцули з трембітами, вершники на конях – сотні учасників свята і його гостей зібралися перед Ясінянським будинком культури. Присутні під музику народних колективів Рахівщини колоною вирушили до місця відкриття пам’ятного знаку. Ходу очолили вершники на конях і трембітарі, які звуками народного духового інструменту додавали заходу колоритності. Колона, пройшовши центральними вулицями селища, піднялася на вершину пагорба, де вже встановили кількаметровий  пам’ятний знак у формі серця з написом «Ясіня». Відтепер цей знак  став символом селища та ще одною туристичною цікавинкою Рахівщини.

Реклама

Пам’ятний знак у формі серця встановили тому, що тут умовно зустрічаються три гірські хребти Карпат – Чорногірський з’єднується зі Свидовецьким, а замикає їх масив Горгани. Разом вони схожі на серце. Найімовірніше саме тому і селище Ясіня, що знаходиться посередині, колись  називали «серцем Карпат».  

Перед тим, як урочисто відкрити пам’ятний знак,  з вітальним словом до присутніх звернувся Ясінянський селищний голова Едуард Зелінський. Відтак, після святкового освячення пам’ятного знаку, помічник народного депутата України Василя Петьовки Михайло Штефко вручив подяки та цінні подарунки знаним жителям Ясіня. А далі  почесні гості заходу, урочисто розрізавши стрічку на «Серці Карпат», поруч запалили ватру, без якої вже напевно не проходить жодне свято в селищі. Завершили ж дійство номерами від народних колективів з різних регіонів, які приїхали на конкурс-фестиваль «Гуцульська родина».   

Реклама

Встановлення пам’ятного знаку та проведення святкового дійства під назвою «Серце Карпат» пройшло за підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно