Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Митники завадили шахрайському ввезенню автомобілів в Україну

Митники завадили шахрайському ввезенню автомобілів в Україну

Митники завадили шахрайському ввезенню автомобілів в Україну

Під час митного контролю пасажирських транспортних засобів на ділянці «в’їзд в Україну» митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС увагу митників привернули два автомобілі «VW Touareg» 2006 року випуску та «VW Passat» 2016 року випуску, на яких українці повертались із Латвії, де, за їх словами, перебували у приватних справах.

ВІДЕО ДНЯ

Як інформує ДФС у Закарпатській області, під час перевірки поданих до митного контролю документів як підстави для переміщення автомобілів виникли сумніви щодо достовірності довіреностей та договорів на право користування транспортними засобами, виданими латвійською фірмою, проте засвідченими нотаріусом на території Литви.

На звернення митниці директор фірми-власника автомобілів заперечив видачу будь-яких договорів на право користування транспортними засобами та дозволів на виїзд із Європи, а також звернувся з проханням затримати вказані автомобілі й посприяти їх поверненню на територію Євросоюзу.

Реклама
Митники завадили шахрайському ввезенню автомобілів в Україну – 01

Як виявилось, автомобілі українці взяли на прокат, у подальшому виготовили підроблені документи та спробува їх ввезти на територію України зі звільненням від сплати встановлених законодавством України митних платежів та інших податків.

Реклама

За вказаними фактами складено два протоколи про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією. Автомобілі вилучено, їх загальна вартість за попередньою оцінкою становить понад 637 тисяч гривень.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно