Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У закарпатських лісах з’явився 1200-кілограмовий зубр

У закарпатських лісах з’явився 1200-кілограмовий зубр

Останнім часом у лісах Воловеччини місцеві жителі стали помічати зубра. Про це повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ. Як розповів директор ДП «Воловецьке ЛГ» Василь Росол, він і працівники лісової охорони також неодноразово зустрічали цього звіра в районі. 

ВІДЕО ДНЯ

«Так, зубр в угіддях Воловецького району дійсно зустрічається, бачили дорослого самця. Перший раз помітив його минулого року. Він схожий на корову, тільки важить під 1200 кілограм, – розповів Василь Росол. – Буквально у суботу, нам дзвонили і сказали, що бачили зубра на полі біля Нижньоворітського лісництва в кварталі 5, де раніше проходила вузькоколійка. Швидше за все, він мігрував зі Старосамбірського району або Білорусі, де тварин багато і за ними дуже серйозно доглядають природоохоронні служби», – зауважив лісівник.

У лісництві запевняють, що попри значні розміри, зубри досить миролюбні, практично ніколи не нападають на людей і, як правило, уникають зустрічі з людиною. Однак, якщо вже зустрілися з цією твариною, то не варто підходити близько і дратувати тварину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно