Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Компанія "Avellana Gold" готує Мужіївське родовище до роботи

Екологічний стан на території Мужіївського родовища – важкий, адже після діяльності попередніх видобувних підприємств поблизу залишилися насипи рудних відвалів. Вони містять концентрації сульфідів заліза та інших важких металів, що окислюють поверхневі стічні води. Ліквідація таких наслідків – це першочергове завдання "Avellana Gold" на цій території. Компанія уже розпочала рекультивацію та має намір вкласти в неї близько 50 млн. доларів, а загалом у проект із розвитку родовища – вдвічі більше.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначає керівник "Avellana Gold", американський інвестор Брайян Севідж, станом на сьогодні компанія вже ознайомилася з історією експлуатації родовища. Розроблено новий проект, який повинен забезпечити комплексне відпрацювання родовища й уникнення екологічних проблем, що були спричинені попереднім експлуатантом. Як інформує прес-служба компанії "Avellana Gold", тут уже очищено ставок-відстійник, що знаходиться при в’їзді у Мужієво. Також облаштовують екологічні фільтри з вапняком і цеолітами, що призначені для нейтралізації стічних вод. "Наразі біля родовища є 450 тонн відвалів, які ми, як компанія-інвестор, повинні ліквідувати власними силами. Інакше видобуток починати не можна", – зазначає Севідж.

На відміну від компаній-попередників, які видобували тут поліметали, "Avellana Gold" використовуватиме лише безпечні для екології інноваційні технології, а саме – флотаційний метод. Ця технологія значно безпечніша, ніж ціанування (солі синильної кислоти), яке використовували до того, у 80-х, і яке шкодило довкіллю.

Реклама

Проект компанії "Avellana Gold" з розвитку родовища на Закарпатті є абсолютно новим технологічним проектом, що не має аналогів упродовж останніх 20 років. Уперше в Україні створюють можливості для розвитку видобувного бізнесу за рахунок приватного іноземного капіталу. Передбачається, що це виробництво забезпечить роботою близько 500 людей на перспективу до 30-40 років.

Нагадаємо: торік "Avellana Gold" придбала підприємства "Карпатська рудна компані" і "Західна геологорозвідувальна компанія", які мають спецдозволи на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Берегівському рудному полі (Мужіївському, Берегівському і Квасівському родовищах). Упродовж 2017 р. компанія лише готуватиме Мужіївське родовище до роботи, а вже наступного планує розпочати тут видобуток золота.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно