Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати підтримали проект рішення по антикорупційній програмі ОДА

Закарпатські депутати підтримали проект рішення по антикорупційній програмі ОДА

Закарпатські депутати підтримали проект рішення по антикорупційній програмі ОДА

У другій половині дня, 17 травня, дві профільні депутатські комісії облради вивчали пропоновані питання до порядку денного другого пленарного засідання сьомої сесії. А саме: з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення під головуванням Михайла Софілканича та з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, де головуючий Віктор Русин.

ВІДЕО ДНЯ

В обговоренні ключових питань взяв участь голова облради Михайло Рівіс, який вніс ряд ділових пропозицій до проектів рішень, представлених на розгляд керівниками управлінь ОДА та обласних установ, – зазначає прес-служба облради. 

Активне  обговорення серед членів постійних комісій викликали зміни і доповнення до вже діючих обласних програм, ухвалених рішеннями попередніх сесій, підсумкові звіти  про виконані програми за минулі роки.

Реклама

На комісії з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту обрали в число представників громадськості до складу поліцейської комісії Управління патрульної поліції в містах Ужгороді та Мукачеві  Департаменту патрульної поліції Національної поліції України депутата Михайла Бойчука. Та рекомендували  до порядку денного другого пленарного засідання сьомої сесії додатково ще три питання: "Про порядок часткового відшкодування з обласного бюджету  відсоткових ставок за кредитами, залученими  суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів", "Про затвердження рентної плати за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів області", а  також "Про План заходів з реалізації у 2018-2020 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року.

Підтримали проект рішення "Про Антикорупційну програму Закарпатської обласної державної адміністрації на 2017 рік", але без фінансування заходів з виконання Програми за рахунок коштів місцевих бюджетів. На переконання очільника комісії Віктора Русина, до базових антикорупційних заходів слід залучати фахівців, які і охоче, і професійно навчать посадовців  та проведуть практичні заняття, тренінги, семінари щодо програм антикорупційного спрямування. І зроблять це із знанням справи та букви закону.

Реклама

Обговорили члени комісій проект рішення про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2017 рік, яке ініціював депутат Петро Добромільський. Та після гарячої дискусії  рекомендували ініціатору проекту рішення та його розробнику виробити до президії спільне рішення.

Вивчили  обласні обранці і внесення змін до інших проектів рішень, а також майнові питання та про надра.

Відтак усі критичні зауваження, висловлені на комісіях з обговорюваних питань після узагальнення, будуть  розглянуті президією обласної  ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно