Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Довгожителька з Перечина Олена Ілляш відсвяткувала 101-й день народження

Довгожителька з Перечина Олена Ілляш відсвяткувала 101-й день народження

ВІДЕО ДНЯ

День народження - це завжди свято. Тим паче, якщо є можливість відзначити 101-й ювілей. Жителька міста Перечин Ілляш Олена Іванівна народилася наприкінці Першої світової війни, непогано пам’ятає  чехословацький період на Закарпатті та Другу світову, особливо її початок – битву на Красному полі, де загинуло чимало її однокурсників.

Її батько, за словами іменинниці, намагався всім дітям дати освіту. Сама ж пані Олена навчалася у педагогічному училищі, звідки чимало її однокурсників відправили боротися за Карпатську Україну на Красному Полі, - битві, яка є знаковою не лише для історії Закарпаття, а й цілого світу, адже чимало істориків саме від неї ведуть початок Другої Світової війни.

Реклама

Післявоєнний період асоціюється у жінки з неспроможністю купити собі нормальний одяг. Приказує, що домоткане полотно фарбували синькою, щоб хоч якесь різноманіття було,  а на ноги  самі виготовляли «топанки».

Зараз прабабуся радо ділиться з  внуками і правнуками своїми спогадами…в першу чергу найтеплішими – про родину.

Реклама

Сьогодні все це в минулому. Бабуся щасливо живе з сином Іваном, невісткою Марією, внуком та його родиною. Зі слів рідних найбільше полюбляє гратися з правнуками, дивитися політичні ток-шоу, а донедавна ще була палкою футбольною вболівальницею. А ще вірші іменинниця декламує неперевершено, і  що цікаво, чеською мовою.

Свій 101-й день народження іменинниця відзначає в колі найрідніших –син із невісткою, внуки та правнуки поряд. Долучився до привітань іменинниці й народний депутат України Василь Петьовка. Так, помічник народного депутата України Михайло Штефко вручив довгожительці квіти, вітальну листівку з побажаннями міцного здоров’я і довгих років життя та в дарунок цінний презент - телевізор. Олена Іванівна та її родина були приємно здивовані, як увагою, так і подарунками, за що і щиро дякували гостям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно