Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Києві обговорювали результати трьох років децентралізації

В Києві обговорювали результати трьох років децентралізації

В Києві обговорювали результати трьох років децентралізації

Aсоціація міст України організувалa 22-23 травня семінар-нараду, на якій обговорили підсумки, успіхи та перспективи об’єднання територіальних громад, приурочивши подію до третьої річниці децентралізаційної реформи в нашій державі.

ВІДЕО ДНЯ

На відкритті заходу  віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко наголосив, що на сьогодні в Україні створено 413 об’єднаних теpиторіальних громад, найкращим доказом спроможності яких є постійне зростання доходів. Так, лише за перший квартал цього року ця цифра склала 33 %. Говорячи про найближчі перспективи, віце-прем’єр відзначив, що наразі одними з найбільш актуальних завдань є допомога громадам у написанні ефективної стратегії їхнього подальшого розвитку та сприяння розвитку освіти і спорту. До кінця року планується об`єднати 600 громад в Україні, – зазначає Закарпатське РВ АМУ.

– Першочергове завдання – формування цього року освітнього простору зі створенням опорних шкіл, належної інфраструктури, забезпечення підвезення дітей автобусом. До кінця цього року необхідно створити 200 опорних шкіл. Тут надзвичайно важливо, щоб така школа мала перспективу розвитку. Уже в школі необхідно залучати дітей до майбутньої професії, – зазначив Геннадій Зубко.

Реклама

Також Зубко наголосив на важливості медичної реформи та питанні громадської безпеки – це створення пожежних ДЕПО та поліцейських станцій. Нині ЄС спрямував 652 мільйонів гривень на секторальну підтримку. 

Як зазначив голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко, АМУ буде й надалі підтримувати процес децентралізації та об’єднання громад. В рамках зустрічі голова АМУ Віталій Кличко разом з урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю Раїсою Панасюк підписали меморандум, у якому задекларували  готовність співпрацювати задля створення відкритого простору – в Україні загалом і в об’єднаних територіальних громадах. 

Реклама

Закарпаття представляли директор Закарпатського регіонального відділення АМУ І. Ревтій та консультанти. Вони спільно зі своїми колегами з інших регіонів працювали у профільних групах, де обговорювали успіхи у втіленні децентралізаційної реформи на місцях та обговорили нагальні проблемні питання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно