Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Левадний стверджує, що був тверезий за кермом автівки Романюка

Левадний стверджує, що був тверезий за кермом автівки Романюка

Левадний стверджує, що був тверезий за кермом автівки Романюка
Закарпатські інтернет-видання відслідковують ситуацію щодо інциденту за участю

Закарпатські інтернет-видання відслідковують ситуацію щодо інциденту за участю начальника Мукачівського прикордонного загону, полковника Ігоря Левадного, якого 12 грудня на трасі Київ - Чоп зупинили працівники спецпідрозділу "Кобра".

ВІДЕО ДНЯ

Спілкування сторін закінчилось складанням протоколу про адміністративне порушення, в якому зазначалося, що прикордонник керував "авто з ознаками алкогольного сп'яніння". Журналісти з цього приводу звернувся за коментарями до пана Левадного.

Наводимо повну версію спілкування:

Реклама

— Розкажіть, що ж відбувалося в Кінчеші ?

— Я поки що знаходжуся у Львові. Післязавтра буду в Мукачеві і все вам розповім. Щодо інциденту, то я їхав на колегію до Києва. Зупинила «Кобра». Спочатку все було добре. Потім підійшов другий міліціонер і сказав, що треба досконально перевірити машину і оформляти по повній програмі. Але в мене був на руках білет на потяг до Києва, який мав вирушати через 40 хвилин. Я попросив працівника «Кобри» швидше це питання вирішити. Їм це не сподобалося. У мене ж не було часу їхати в санепідемстанцію (очевидно, пан Левадний мав на увазі Обласний наркодиспансер – авт.). В Мукачево я приїхав досить швидко. Там провів нараду. Є люди, які мене бачили та чули. Є також працівники правоохоронних органів і СБУ, які бачили, що я був абсолютно тверезий.

Реклама

— Їхали самі в авто ?

— Так, я був сам.

— Чому, на Ваш погляд, у «Кобри» все-таки виникли підозри щодо Вас?

Реклама

— Не знаю. Я поки що не готовий відповісти на це питання. Але є протокол. Він спростовує усі їхні рішення. Тест я пройшов у мукачівській лікарні. Він показав, що я тверезий. Є свідки в Мукачівській районній лікарні. Потім я приїхав у Київ. За командою голови Державної прикордонної служби і за особистим бажанням пройшов незалежну експертизу. Результатів аналізів ще немає. Вони будуть на наступному тижні. Я впевнений в собі, бо був тверезим. До речі, з часу інциденту, я досить швидко сів за кермо автомобіля.

— Чому все ж Ви не пройшли алкотест на місці зупинки ?

— Алкотест я пройшов. Але вони почали оскаржувати. В мене не було часу з ними сперечатися. У 16.40 у мене був потяг.

— Це могла бути провокація проти Вас ?

— Чесно кажучи, я можу думати все що завгодно. Але давайте я розберуся в цій ситуації. Не хочу поспішно робити висновки. Приїду на Закарпаття - все розкажу.

— Чому в Протоколі про адміністративне порушення Ви написали, що тимчасово не працюєте ?

— Це не я писав протокол. Я йому (очевидно, пан Левадний мав на увазі працівника «Кобри» - авт.) дав посвідчення. Представився хто я такий. Звідки ж ви дізналися, що я полковник? Не здається, що існують якісь протиріччя ? Якщо він знає, що я тимчасово не працюю, то звідки ви дізналися, що я полковник і начальник Мукачівського прикордонного загону ?

Реклама

— А чому вказували, що напередодні випили 100 грамів горілки…

— Він (очевидно, працівник «Кобри» - авт.) мене запитав чи я вживав алкоголь. Я відповів, що вживав його минулої доби. Тоді в мене була нарада. Я не брехав. Був впевнений в собі.

— Машина – Ваша власність ?

— Ні, це - машина Романюка…

— Що Вас із ним поєднує ?

— Поєднують дружні відносини, я його знаю давно.

— Чи не пов’язаний цей інцидент із подіями в Марамуреші (Румунія), де місцева поліція припинила діяльність потужного злочинного угрупування з контрабанди цигарок із Закарпаття до Румунії?

Реклама

— Ні не пов’язано. З цим треба розібратися. Приїду розберуся. Інцидент в Марамуреші – це така справа... Поки що в нас інформації ніякої немає.

…Коли буде другий протокол з Києва, то повідомлю вас. На Закарпатті здавав лише алкотест. А в Києві здавав аналізи крові, мочі. Кров буде сьогодні чи завтра. Інші аналізи – на наступному тижні. Ви знаєте, що алкоголь зберігається в тілі 3 доби. Експертиза все покаже. Тоді будемо спілкуватися.

Один із Закарпатських інтернет ресурсів знайшов свідків, що значаться в Протоколі про адміністративне порушення і телефоном попросив прокоментувати подію, що мала місце 12 грудня цього року:

Мрочак Андрій Володимирович (мешканець Львова):

— Я їхав із Ужгорода. Стояли міліціонери. Записали мене як свідка. А що там було - не знаю. Не помітив за водієм агресії, він був спокійним. Я не помітив, що водій був у стані алкогольного сп’яніння. Може запах був, але я водія не нюхав.

Гац Володимир Михайлович (мешканець Львова):

— Проїжджав неподалік і побачив автомобіль Туарег, припаркований на узбіччі. За водієм не помітив агресії. Мінімальний запах алкоголю відчувався. Водій був напідпитку, але тримався на ногах, був адекватним.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно