Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Стокгольмський трибунал відхилив претензії "Газпрому" до України

Стокгольмський трибунал відхилив претензії "Газпрому" до України

Стокгольмський  трибунал відхилив кабальні вимоги "Газпрому". Згідно газового контракту, укладеного з росіянами урядом Тимошенко у 2009 році, Україна могла втратити 45 мільярдів доларів, що призвело б до катастрофічних наслідків. Про це повідомляє департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

ВІДЕО ДНЯ

НАК "Нафтогаз"  отримав окреме рішення Стокгольмского трибуналу у провадженні проти "Газпрому". Кабальні вимоги Газпрому щодо застосування формули "бери або плати" Стокгольмський трибунал відхилив. Рішенням Стокгольмського арбітражу задоволений і Володимир Гройсман. За його словами контракт, підписаний за часів уряду Юлії Тимошенко, міг мати катастрофічні наслідки для України.

"Фактично, ми були перед загрозою того, що контракт, підписаний за часів уряду Юлії Тимошенко, міг мати катастрофічні наслідки для України. Якщо б, не дай Бог, вимога «Газпрому» була б задоволена, збитки від зрадницької позиції тодішнього керівництва держави склали б  більше 45 млрд. доларів!" – заявив прем’єр Гройсман.

Реклама

31 травня НАК "Нафтогаз України" отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу в провадженні проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу. Вимоги "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за умовою "бери або плати" були повністю скасовані.

Для довідки:

Реклама

Згідно з формулою "бери або плати" Україна мала сплачувати російському "Газпрому" за законтрактовані обсяги газу, незалежно від кількості споживання. Таку угоду "Газпром" та НАК "Нафтогаз" підписали за часів прем’єрства Юлії Тимошенко, 19 січня 2009 року . Незалежно від обсягів споживання,  Україна, відповідно до  умов підписаного прем’єром Тимошенко  контракту, зобов’язана платити росіянам за 45 млрд. куб газу, в той час, коли потреби становлять близько 35 мільярдів.  

Наразі сума претензій російської компанії "Газпром" до українського "Нафтогазу" становила близько 45 мільярдів доларів. Стокгольмський трибунал претензії "Газпрому" до України відхилив.
 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно