Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівському районі планують відродити санаторій "Перлина Карпат"

У Мукачівському районі планують відродити санаторій "Перлина Карпат"

У Мукачівському районі планують відродити санаторій "Перлина Карпат"
ВІДЕО ДНЯ

З’явився шанс відродити один з курортів Мукачівщини.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мукачівської РДА.

Реклама

Мукачівщина матиме ще один санаторій – «Перлину Карпат» планують відродити найближчим часом. Така можливість з’явилася після переходу майна санаторію у власність громади Мукачівщини. Відповідне рішення прийняли депутати Мукачівської районної ради на останньому пленарному за засіданні.

"З метою врегулювання питання щодо виявлення, обліку, збереження та використання безхазяйного майна та прийняття такого майна у комунальну (спільну) власність територіальних громад сіл та селищ Мукачівського району, районна рада ВИРІШИЛА:

Реклама

1. Визнати безхазяйним майно колишнього Санаторію «Перлина Карпат», яке розташоване на території Мукачівського району.

2. Виконавчому апарату районної ради здійснити заходи з оприлюднення у друкованих засобах масової інформації повідомлення про визнання майна колишнього Санаторію «Перлина Карпат» безхазяйним та взяття його на облік",  – йдеться у тексті документу.

«Одна з кращих клімато-бальнеологічних здравниць краю не працює з 2009 року. За цей період була не одна спроба різних приватних структур прибрати об’єкт до рук, придбавши за безцінок, визнане «збанкрутілим» підприємство. Одну з таких спроб вже мені вдалося зупинити через суд та в законодавчому полі зупинити свавілля, – коментує ситуацію очільник району Сергій Гайдай, – рішення районної ради дає шанс відродити санаторій, який не тільки сприятиме притоку туристів, а й принесе чималий прибуток як місцевому, так і районному бюджетам. Я особисто працюватиму над пошуком вигідних інвестиційних пропозицій, адже майно громади повинно працювати на благо її мешканців».

Реклама

Зазначимо, санаторій «Перлина Карпат» з номерним фондом понад 400 місць, лікувальними корпусами, їдальнею та іншими об’єктами інфраструктури на його території знаходиться у вкрай занедбаному стані. Майно здравниці за весь час просто розікрали. У плачевному стані колись популярного санітарію мав нагоду пересвідчитися і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який в рамках робочого візиту на Мукачівщиу відвідав здравницю на початку минулого року.

Санаторій «Перлина Карпат», який знаходиться на території Чинадіївської селищної ради, за 12 км від Мукачева, поблизу залізнодорожньої станції «Карпати», має шанс стати ще однією туристичною візитівкою району та області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно