Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пенсіонерка з Мюнхена допомагає мукачівському селу Шенборн

Пенсіонерка з Мюнхена допомагає мукачівському селу Шенборн
Декілька років тому до нашого села Шенборн завітала делегація з Німеччини, яка відвідувала на Закарпатті людей «свого коріння», в основному гості були з Мюнхена. Вони знайомилися з життям...

Декілька років тому до нашого села Шенборн завітала делегація з Німеччини, яка відвідувала на Закарпатті людей «свого коріння», в основному гості були з Мюнхена. Вони знайомилися з життям закарпатських німців, слухали їхні пісні, твори, легенди, були задоволені тим, що в українській родині їх одноплемінники почуваються в добрі та радощах життя.

ВІДЕО ДНЯ

Село Шенборн на Мукачівщині (колишнє Нове Село) привабило не лише своєю мальовничістю, гарними людьми, населення тут, здебільшого, це – німці різних поколінь, а й працьовитістю, дружбою, пісенністю та багатьма духовними рисами. І сподобалося, що селу дали назву Шенборн.

Це село «втоплене» у садах та квітах, газифіковане, енергозабезпечене, куди не глянь – ошатні домівки, телефонізоване, теле- й радіозабезпеченість, є простір для освіти й культури, розвитку талантів...

Реклама

Приїхали гості з Німеччини – і їх зустрічали всі сельчани, незалежно від національності, квітами й по-закарпатському – гостинними столами, як і всіх, хто приїжджає до нас.

Гості були вражені такою щирістю. Багато хто обіцяв ще і ще раз приїхати, привезти дітей і внуків, аби переконалися в тому, що на Україні, надто – в цьому краї, людська любов, незалежно від того, хто і якої національності, хто і якого віросповідування, – добрі, щиросердні. Особливо сподобався Шенборн Анні-Ліз Шірек з Мюнхена. Обсипана поцілунками й квітами, вона розчулено сказала: «Я буду приїжджати до Вас часто. I не лише в гості».

Реклама

І приїжджає. І справді, не лише в гості. Щоразу допомагає літнім, одиноким, малозабезпеченим і матеріально, і духовно, сприяє у благоустрої села, зокрема розбито клумби, споруджено два фонтани, посаджено сто видів декоративних кущів та дерев, квіти, екзотичні рослини. Все це – за її власні кошти!

Віктор Легеза, сільський голова Шенборна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно