Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про стан свободи слова на Закарпатті говорили в ефірі «Тиси-1»

Про стан свободи слова на Закарпатті говорили в ефірі «Тиси-1»

ВІДЕО ДНЯ

9 червня на телеканалі «Тиса-1» у програмі «Про головне» говорили про свободу слова та стан журналістики в Закарпатті. Гостями в студії були  голова Закарпатської обласної організації НСЖУ, генеральний директором ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» – «Тиса-1», «Тиса FM» Віталій Мещеряков, голова ГО «Закарпатське Вільне Медіа», головний редактор інтернет-видання «PMG.ua» Іван Гарагонич, завідувач кафедри журналістики УжНУ, доктор наук із соціальних комунікацій, професор Юрій Бідзіля, завідувачка відділу листів та соціальних питань редакції газети Комунального підприємства «Районний редакційно-видавничий комплекс «Новини Виноградівщини» Наталія Кобаль та представник ГО «Інститут Масової Інформації» на Закарпатті Ярослав Гулан.

Під час розмови присутні зазначили, що зараз стан журналістики в Закарпатті перехідний: старше покоління йде, а нове приходить. Також з’явилося чимало молодих журналістів, у яких підходи до роботи часто відрізняються від тих, які були у їхніх попередників. Зараз іде процес становлення української журналістики. Однак, споживач інформації часто губиться в інформаційному хаосі і не може виокремити, що є головним, а що другорядним.

Реклама

Крім того, як зауважили медійники, наразі люди дізнаються новини в першу чергу з інтернет-видань, адже це оперативно та зручно. Але іноді це впливає на якість самих новин.

Закарпатські журналісти також подискутували і про те, чи потрібна журналістам професійна освіта, чи є в Україні, і зокрема на Закарпатті, свобода слова та яке майбутнє в української журналістики. Більше про  сучасний стан журналістики в регіоні – у випуску програми «Про головне».

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно