Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Медична реформа: які нововведення чекають на закарпатців

Медична реформа: які нововведення чекають на закарпатців

Сьогодні Україна знаходиться на шляху до загальноєвропейських та світових стандартів лікування. МОЗ активно намагається реформувати медичну галузь.

ВІДЕО ДНЯ

8-го червня 2017-го року Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект, що запроваджує нову систему охорони здоров’я. Але разом із тим депутати відхилили інший, той, що стосується нової моделі фінансування медицини. Без нього процес запустити неможливо, не буде коштів.

Основна мета реформи – перехід на так звану «страхову медицину». Це означає, що з’явиться чіткий список послуг, які будуть повністю, або частково фінансуватися державою.

Реклама

Безоплатною буде екстрена допомога при ДТП і нападах, первинна допомога – послуги сімейних лікарів і педіатрів та паліативна — невиліковно хворим в останні дні життя.

Реформа передбачає створення електронного реєстру пацієнтів. Відтак, кожен медзаклад повинен мати відповідне комп’ютерне забезпечення.

Реклама

Сімейний лікар підписуватиме договори з пацієнтами. За свої послуги отримуватиме 210 гривень на рік за кожного з них. Більше про реформу в галузі медицини – у сюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно