Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті вже понад 43 тисячі власників біометричних документів

На Закарпатті вже понад 43 тисячі власників біометричних документів

На Закарпатті вже понад 43 тисячі власників біометричних документів

Результати діяльності міграційної служби Закарпаття із початку цього року аналізували 19 червня в Ужгороді на колегії Головного управління.

ВІДЕО ДНЯ

Передусім начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин представив присутнім новопризначеного директора Пункту тимчасово розміщення біженців у Закарпатській області Юрія Марковського та довів до керівників структурних та територіальних підрозділів рішення останньої колегії ДМС України. Наголошувалося, зокрема, на контролі питання ідентифікації особи та законності документування, безперебійній роботі “гарячих” ліній, своєчасному реагуванні на звернення громадян та дотриманні комунікаційного стандарту держслужбовця, – зазначила Ольга Поштак, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області.

За п’ять місяців року паспорт громадянина України у вигляді ID-картки отримали 13 тисяч 279 закарпатців. Закордонним паспортом документовано понад 43 з половиною тисячі краян, це майже на рівні аналогічного періоду минулого року. Оформити біометричні документи наразі можна в усіх районах області.

Реклама

Прийнято до розгляду140 клопотань про набуття громадянства України та оформлено 329 виїздів на постійне місце проживання в країни далекого зарубіжжя. Найпопулярнішими країнами для еміграції закарпатців є Угорщина, США, Німеччина та Чехія.

Здійснювався ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на посилення контролю за перебуванням та пересуванням іноземних громадян на території України. На обліку Головного управління перебуває 1557 іноземців, які документовані посвідкою на тимчасове проживання. Більшість із цих іноземних громадян знаходиться на території Закарпаття у зв’язку з працевлаштуванням на підприємствах краю та роботою у релігійних організаціях. А постійно в краї проживають 2447 іммігрантів.

Реклама

За п’ять місяців року до районних та міських бюджетів краю від адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами міграційної служби краю, надійшло 11 мільйонів гривень. Ігор Михайлишин звернув увагу присутніх на необхідності активізувати співпрацю з органами місцевого самоврядування, аби дати старт розвитку сервісу електронної черги в області. Це дозволить зробити прийом громадян прозорим та комфортним.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно