Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чому корисно їсти закарпатські черешні

Чому корисно їсти закарпатські черешні

Лікарі назвали ягоду, яка має цілющі властивості, а додавання її до раціону забезпечить захистом від багатьох хвороб. Йдеться про черешню.

ВІДЕО ДНЯ

Саме цей фрукт рекомендують їсти для профілактики недокрів’я. А оскільки черешня знижує рівень холестерину в крові, вживати її радять усім любителям нездорової їжі. Для людей з ожирінням черешня є вкрай корисною, адже це малокалорійний продукт – у 100 грамах міститься всього лише 50 калорій.

Також ця ягода має болезаспокійливу дію, зокрема, при ревматизмі й артриті. Позбавляє від закрепів. Позитивно впливає на роботу всього шлунково-кишкового тракту. До слова, відвар з листя черешні – прекрасний заспокійливий і тонізуючий засіб.

Реклама

Але треба мати на увазі, черешня підвищує кислотніть та рівень цукру в крові. Червоний барвник може викликати алергію, тому вживання цієї ягоди варто обмежити вагітним, жінкам, котрі годують грудьми, і маленьким дітям. Тоді як жовта черешня не становить такої загрози.

Медики радять їсти черешні за 15-20 хвилин до їжі або через годину-півтори після їжі. А найкращим часом для вживання цієї ягоди є ранок. Особливо корисно їсти черешні в поєднанні з кашами або сиром.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно