Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жителі Іршави протестують проти перейменування вулиці на ім’я полеглого в АТО земляка

Жителі Іршави протестують проти перейменування вулиці на ім’я полеглого в АТО земляка

Жителі Іршави протестують проти перейменування вулиці на ім’я полеглого в АТО земляка
ВІДЕО ДНЯ

9 квітня 2015 року схвалений, а 21 травня 2015 року вступив у дію Закон про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки, більше відомий, як Закон про декомунізацію.

У ньому йдеться про те, що символіка таких режимів включає в себе не тільки гімн, герб, прапори, гасла, але й зображення, а також різні пам’ятні знаки діячам Компартії і радянської влади, назви вулиць, міст та інших адміністративних одиниць. Серед населення законотворчі новації не знайшли одностайного порозуміння, а в окремих випадках викликали спротив, – йдеться у повідомленні Іршавської міської ради.

Реклама

На виконання норм закону, головою Закарпатської обласної державної адміністрації підписано розпорядженняпро перейменування двох вулиць Іршави – колишньої Чапаєва на Ю.Соколачко і Піонерської на Ю.Короля.

У громаді міста виникли дискусії щодо нових назв. Найбільше обурення серед мешканців колишньої вулиці Чапаєва, яка отримала назву імені учасника АТО, мешканця села Лози Юрія Соколачко.

Реклама

З відповідними листами іршавчани зверталися до міськради. Ініціативна група разом із депутатами Юрієм та Олесею Примич прийшли на зустріч до міського голови і знову ж таки порушують питання про вже друге перейменування вулиці, на котрій проживають. Присутні відмітили, що вже проведено збори мешканців, на яких було присутньо багато молодих людей, які своє майбутнє пов’язують з містом та даною вулицею. Однозначним спільним рішенням громади стало те, що доцільніше буде назвати вулицю Затишною.

Як відзначив Володимир Бреус, про перше перейменування не спитали жодного іршавчанина, а тільки прикріпили на будинки таблички з новими назвами. Зараз головним аргументом повторної процедури слід вважати виключно бажання громади.

Член ініціативної групи Ольга Дзьома сказала, що у такому ж складі активісти готові зустрітися з учасниками АТО, аби навести аргументи та причини повторного перейменування вулиці.

Реклама

Мер наголосив, що це звернення буде направлено до профільної комісії міськради, яка повинна дати юридичні висновки та розробити алгоритм процедури, а також буде поінформовано громадську організацію «Захисники рідної Вітчини». Всі подальші дії також будуть вчиненні в рамках діючого законодавства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно