Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські вчителі відвідали Буковель та Гуцульщину

Закарпатські вчителі відвідали Буковель та Гуцульщину
ВІДЕО ДНЯ

Вже другий рік поспіль вчителі Тересвянської ЗОШ І-ІІІ ст., що в Тячівському районі, починають відпустку з подорожі рідними Карпатами. Минулоріч відвідали туристичні місцини мальовничої Міжгірщини: водоспад Шипіт та унікальне село музеїв Колочаву. А цього року вирушили у подорож  колоритною Гуцульщиною. В організації поїздки, як і минулого року, посприяв народний депутат України Василь Петьовка. Тож тересвянські педагоги подорожували комфортабельним автобусом.

Насичена екскурсійна програма не давала нудьгувати ні на хвилину. Групу супроводжувала досвідчений та екскурсовод Андріана Білей з санаторію «Шаян». З перших хвилин подорожі екскурсанти поринули у захоплюючий світ історії та легенд Закарпаття та Гуцульщини, дізнались чимало цікавих фактів про географію, культуру, традиції та вірування своїх предків.

Реклама

Першу зупинку педагоги зробили в одному з центрів Гуцульщини – Рахові. Ознайомились із визначними місцями «гуцульського Парижу»: прогулялись центром міста та  підвісним мостом через Тису. Помилувались місцем злиття Чорної і Білої Тиси та навіть побачили справжній сучасний ромський табір – з ошатними будинками та національним ромським прапором.

Оглянули пам’ятні місця на Яблуницькому перевалі, який розділяє Закарпатську та Івано-Франківську області. Кінцевий пункт подорожі – курорт «Буковель», що в селі Поляниця.

Реклама

Тут піднялись на крісельному підйомнику. Для декого це був перший подібний досвід, тож щирі емоції переповнювали. З оглядового майданчику на висоті понад 1200 м над рівнем моря помилувались виглядом на найвищі вершини масиву Чорногора – гори Говерлу (2061 м) та Петрос (2020 м). Оглянули й «Карпатське море» – найбільше штучне озеро в Україні.

На зворотному шляху оглянули найвищий водоспад Закарпаття – 36-метровий Труфанець, розташований в околицях селища Ясіня. Навідались також і до географічного центру Європи в селі Ділове, де біля геодезичного знаку загадали бажання, а також ознайомились із оригінальними старовинними експозиціями колиби-музею.

Освітяни кажуть: завдяки поїздці отримали море позитивних емоцій, збагатились новими знаннями про рідний край, насолодились мальовничими карпатськими краєвидами, і просто відпочили душею після нелегкого навчального року.

Реклама

«Сьогодні ми дуже багато встигли побачити. Природа, краєвиди, гори, свіже повітря, річки – цю красу не передати словами. Дуже сподобалось на підйомниках у «Буковелі». Цікавими були й розповіді екскурсовода, яка зуміла нас згуртувати», – ділиться враженнями голова профкому Тересвянської ЗОШ І-ІІІ ст. Ганна Палінкаш.  

«Ми надзвичайно задоволені, адже видався гарний день, кий подарував багато незабутніх моментів. Навіть несподіванки примхливої карпатської погоди не зіпсували гарного настрою, який панував у нашому колективі упродовж цілої подорожі. Так що велике і щире спасибі Василю Петьовці за те, що організував для нас таку приємну пізнавальну мандрівку», – дякують учителі.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно