Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Росвигові відкрили довгоочікуваний фонтан

У Росвигові відкрили довгоочікуваний фонтан
Минулого тижня в Мукачеві в районі «Росвигово» відбулось відкриття фонтану на площі Злагоди при участі міського голови Золтана Ленд’єла та керівництва міськвиконкому. На це видовище зібралося...

Минулого тижня в Мукачеві в районі «Росвигово» відбулось відкриття фонтану на площі Злагоди при участі міського голови Золтана Ленд’єла та керівництва міськвиконкому.

ВІДЕО ДНЯ

На це видовище зібралося чимало жителів міста, щоб стати свідками відкриття цього «витвору мистецтва».

Для мукачівців, мабуть, цей день запам’ятається як ще одне свято в календарі. Чудова, тепла, сонячна погода стала запорукою проведення свята «на відмінно».

Реклама

Перед відкриттям фонтану була проведена урочиста частина, на якій мешканців міста розважали позитивними та драйвовими танцями і вокалом юні колективи «Будинку школяра».

Три роки тому на теперішньому місці фонтану знаходилася парковка машин. Це була звичайна, сіра площа, яка нічим не приваблювала людей. Саме в той період влада Мукачева прийняла рішення зробити тут ще один більш сучасний «центр Мукачева».

Реклама

Над проектом і розробкою фонтану працювали два роки. Зроблена була одна територія, де посаджено дві тисячі роз, друга територія – це зона відпочинку, і третя – де прапор України, який був піднятий на День прапора і центральним об’єктом якраз мав бути цей фонтан. До того ж, було заасфальтовано дороги, які ведуть до центральної площі. Також слід додати, що була проведена реконструкція кафедрального православного собору, який зовсім недавно був освячений священнішим митрополитом Володимиром.

Основні зусилля були сконцентровані саме на фонтані. Кошторисна вартість на будівництво становила 850 тис. грн., але 40 % було зібрано на особистий рахунок міської ради, який був відкритий за розпорядженням Золтана Ленд’єла. Знайшлись не байдужі люди, які внесли майже 350 тис. грн. на будівництво. Мер міста назвав декілька прізвищ та фірм.

190 тис. грн. вніс наш земляк, який нині громадянин США, Імре Пак. Суму 50 тис. внесло підприємство «АВЕ Мукачево», ТзОВ «Ілона ЛТД» – 5 тис. грн., ТОВ «ГІД» також 5 тис. грн., та інші.

Реклама

Золтан Золтанович висловив подяку своїм колегам та людям, які займалися будівництвом, бо саме завдячуючи їм за короткий період часу був побудований фонтан. Мер вручив подяки усім тим, хто причетний до цієї благородної справи.

Минулої суботи був проведений суботник, на якому представники влади міста посадили дерева на площі Злагоди. Через кілька років ця місцина стане ще гарнішою.

Фонтан забезпечений освітленням і звуковою атмосферою. Також цілодобово управлінням внутрішніх справ ведеться відео спостереження задля уникнення пошкоджень фонтану правопорушниками. Мер міста над Латорицею закликав усіх оберігати те, що маємо.

Поспілкувавшись з жителями нашого міста, можна зробити висновок, що даний фонтан – це надзвичайно гарний подарунок для мукачівців. До того ж для різних вікових категорій: як для діток та молодих закоханих пар, так і для літніх людей. Бо саме тут захочеться посидіти на лавочці теплого осіннього вечора, помилувавшись на мерехкотіння крапельок води.

Пропонуємо читачам інтернет-видання "Панорама Мукачева" ФОТОЗВІТ церемонії відкриття фонтану.

Яна Кобулей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно