Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міжнародна асоціація випускників УжНУ визначала цілі майбутньої діяльності

Міжнародна асоціація випускників УжНУ визначала цілі майбутньої діяльності

Міжнародна асоціація випускників УжНУ визначала цілі майбутньої діяльності
ВІДЕО ДНЯ

Днями в залі засідань Вченої ради УжНУ відбулося перше засідання-конференція делегатів громадської організації «Міжнародна асоціація випускників ДВНЗ «УжНУ». На ній було вирішено ряд організаційних питань ГО й поставлено цілі майбутньої діяльності.

Як розповів проректор університету Олександр Сливка, організація включає понад 470 учасників, серед яких представники університету (науково-педагогічний, допоміжний персонал), студенти, випускники. Однак щодо присутності на конференції дотримувалися певної квоти за підрозділами.

Реклама

Відкрив захід ректор університету Володимир Смоланка. Він зауважив, що ідея створення такого об’єднання випускників виникла вже давно, тим паче, що нині майже немає потужних університетів, при яких би не діяла Асоціація випускників. Як повідомляє «Медіацентр УжНУ», ректор визначив стратегічний напрямок роботи, яким надалі керуватиметься організація: прискорити становлення УжНУ як інноваційного вищого навчального закладу.

Також він додав, що одним із базових пріоритетів діяльності є пошук додаткових фінансових ресурсів для забезпечення функціонування університету. Наостанок підкреслив: вітатимуться будь-які ідеї щодо можливості розвитку, процвітання університету.

Реклама

Володимир Смоланка розповів і про вже наявні ідеї: відновлення функціонування санаторію профілакторію «Скалка», туристично-рекреаційного комплексу «Плішка», котрі перебувають у занедбаному стані й потребують реконструкції.

Робота конференції розпочалася із затвердження заступників голови правління асоціації – Олександра Сливки, якими стали представники кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин професори Сергій Устич та Іван Артьомов (виконавчий директор асоціації). Було визначено порядок денний, де повинні були обрати Раду асоціації, президента і голову Ради, ревізійну комісію, та змінити склад правління через виведення і введення певних учасників.

Читайте також:
Ректора УжНУ вдруге обрали Президентом Української Асоціації нейрохірургів
Реклама

Президентом та головою Ради організації став ректор УжНУ Володимир Смоланка. У ході засідання затвердили створення відокремлених підрозділів та їх очільників. Вони діятимуть у Дебрецені (Угорщина), Жешуві (Польща), Празі (Чехія), Ізраїлі, Хусті, Тячеві, Рахові, а також у Міжгірському, Мукачівському та Свалявському районах.

Також виокремили передові цілі ГО:

– підвищувати престиж університету як провідного ВНЗ світового рівня;

– провадити моніторинг можливого залучення талановитої молоді серед випускників шкіл для навчання в університеті, а також їх працевлаштування після отримання дипломів про вищу освіту;

– сприяти отриманню ґрантів, благодійних і цільових коштів і майна, що безкоштовно будуть надані спонсорами;

– сприяти ресурсному забезпеченню освітніх, наукових, технологічних і культурних проектів;

– дбати про збереження та забезпечення наступності духовних цінностей різних поколінь випускників.

Реклама

У ході засідання Сергій Устич розповів, що в Асоціації вже виникла ідея створити Галерею слави університету перед приміщенням ректорату, розмістивши там фото кращих із кращих випускників.

Під час конференції було повідомлено, що в жовтні цього року під час відзначення Днів університету планують провести форум випускників УжНУ. Саме його підготовкою ГО почне займатися ще з літа, адже очікують на приїзд випускників вишу з інших регіонів, а також з-за кордону.

Для тих, хто з об’єктивних причин не зможе бути присутнім, планується влаштувати онлайн-трансляцію. Асоціація прагне такі форуми зробити щорічними.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно