Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні через масштабну хакерську атаку не працюють банки, медіа та сервіси

В Україні через масштабну хакерську атаку не працюють банки, медіа та сервіси

В Україні через масштабну хакерську атаку не працюють банки, медіа та сервіси

Сьогодні, 27 червня, низка українських компаній та банків зазнають хакерських атак. Так, наприклад, прес-служба "Ощадбанку" повідомляє, що на виконання регламентів безпеки та захисту інформації банк був вимушений вдатися до обмеження функціоналу послуг, що надаються клієнтам.

ВІДЕО ДНЯ

Повідомляється, що клієнти "Ощадбанку" наразі можуть скористатися банкоматами інших банківських установ, для клієнтів-пенсіонерів ця послуга є безкоштовною. Як підтвердив речник Національної поліції України Ярослав Тракало, від хакерських атак постраждали декілька державних фінустанов.

"До поліції надійшли виклики від кількох фінустанов, на які було здійснено хакерські атаки. Наразі фахівці кіберполіції розбираються в проблемі", – зауважив Ярослав Тракало.

Реклама

Також повідомляється, що хакерської атаки зазнав медіахолдинг ТРК "Люкс", до складу якого входять "24 Канал", національна мережа радіостанцій "Радіо Люкс" та "Радіо Максимум", а також низка популярних інтернет-сайтів. Так, о 15-ій годині перестав завантажуватися новинний сайт "Корреспондент".

Крім того, повідомили про збої у роботі мереж "Укренерго". Пізніше з’явилася інформація про вірусну атаку на комп’ютерні мережі "Укрпошти", "Нової пошти" та "Укртелекому". Офіційний сайт "Укрпошти" не працює.

Реклама

На своїй офіційній сторінці у Facebook "Нова пошта" повідомила: "Через масовану атаку вірусу Petya.A на наші інформаційні системи відділення та контакт-центр "Нова пошта" тимчасово не можуть обслуговувати клієнтів". Всі відділення "Нової пошти" тимчасово припинили роботу.

У прес-службі "Укртелекому" також підтвердили кореспонденту факт атаки, а також те, що йдеться про вірус-шифрувальник. За словами представників компанії, незважаючи на атаку, компанія продовжує представляти послуги телефонії та інтернету.

На офіційному сайті аеропорту "Бориспіль" опубліковано повідомлення про тимчасову недоступність розкладу рейсів. Генеральний директор аеропорту Павло Рябікін повідомив на своїй сторінці у Facebook про "спам-атаку".

Реклама

Вірус навіть заблокував роботу сайту Кабінету міністрів України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр віце-прем’єр-міністр Павло Розенко. Сайт Кабміну наразі не працює.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно