Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як дівчина, в якої 9 братів і сестер, показала високі результати на ЗНО

Як дівчина, в якої 9 братів і сестер, показала високі результати на ЗНО

Як дівчина, в якої 9 братів і сестер, показала високі результати на ЗНО

Нещодавно закарпатські школярі склали і ЗНО і вже знають свої результати з кількох предметів. За результатами ЗНО високі результати (понад 195 з 200 балів) продемонстрували лише кілька випускників Тячівщини. Однією з перших у рейтингу найуспішніших є 16-річна випускниця Тересвянської ЗОШ І-ІІІ ст. Анастасія Косенко.

ВІДЕО ДНЯ

За підсумками зовнішнього незалежного оцінювання, дівчина отримала 197 балів з української мови та літератури, 196 – з історії та 188 – з англійської мови. До речі, Анастасія – найстарша донька в сім’ї, де, крім неї, виховуються ще 9 дітей. Журналісти поспілкувалися з юною розумницею і дізнались, як дівчині вдалося досягти блискучих результатів.

«До тестів з історії готувалася сама, – розповідає Анастасія. – Тричі пройшла всю програму, використовуючи довідники. А до ЗНО з української мови та літератури – разом із репетитором. Займались спочатку по 8, а потім і по 15 годин на тиждень».

Реклама

Англійську тересвянка почала вивчати ще в дитинстві. «Вже в третьому класі я була впевнена, що моє життя буде пов’язане з мовами. Адже моя бабуся була вчителькою англійської і з дитинства прищепила мені любов до неї».

Таких високих результатів ЗНО Анастасія не очікувала. Навіть на медаль не подавалася, оскільки не була впевнена у високих результатах. Втім, зауважує: до успіху причетні й вищі сили:

Реклама

«Я впевнена, що тут не обійшлося без Бога, бо йшла на тести з історії з острахом, що більше 180 балів не витягну. У голові все змішувалось, забувались найелементарніші речі. Але в останні дні підготовки я випадково натрапляла саме на ті теми, які потім були на тестах. Так само було й з української мови».

Обдарованість дівчини виявилася вже у ранньому віці. До школи Настю взяли у 5 років, адже на той час вміла і читати, і писати, і рахувати.

Щороку юна інтелектуалка брала участь у районних та обласних предметних олімпіадах, де теж демонструвала відмінні знання та високі результати. Цього року одинадцятикласниця виборола І місце в районі з англійської мови, І – з математики, ІІІ – з економіки.

Реклама
Читайте також:
Шестеро учнів однієї школи отримали максимальні бали на ЗНО

На дозвіллі дівчина любить читати пригодницьку літературу і кататись на роликах.

«Та більшість часу присвячувала навчанню, іноді займаючись і до другої години ночі. Було трохи важко. В нашій сім’ї десятеро дітей, і я найстарша. Найменшій – всього один місяць. В останній, найвідповідальніший місяць підготовки додалося клопотів ще й тому, що мама майже місяць була у пологовому відділенні. Через постійний гармидер доводилось іноді працювати у навушниках. Але потім я вже й до цього звикла», – ділиться Анастасія Косенко.

Наразі, коли всі хвилювання і недоспані ночі позаду, одна з найуспішніших абітурієнток Тячівщини планує вступати до Острозької академії, на факультет романо-германської філології.

«Нещодавно їздила до Острогу на День відкритих дверей. У цьому закладі мені сподобалася дружня атмосфера та відсутність корупції. Та й сама я родом з Рівненщини, отже, це буде таким собі поверненням на батьківщину», – пояснює свій вибір дівчина.

У виші Анастасію запевнили: з такими балами вона буде однією з перших у списку студентів бюджетної форми.

У майбутньому тересвянка хотіла би стати гідом-перекладачем у туристичній галузі, щоби подорожувати.

Реклама

«Власне, тести, якщо до них готуватись, повторювати програму, не складні, – запевняє Анастасія. – Єдине – з літератури тести були справді важкими і потребували знань текстів. Майбутнім абітурієнтам хотіла би порадити ніколи не ставити за мету саме ЗНО. Ціль має йти далі. Для мене тести були лише кроком, який мала зробити, щоби вступити до Острозької академії, та довести людям, які переконували, мовляв, мені це не під силу, що своєї мети таки досягну».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно