Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Шведського журналіста вразило закарпатське село і він розповів про нього всій Європі

Шведського журналіста вразило закарпатське село і він розповів про нього всій Європі

Шведського журналіста вразило закарпатське село і він розповів про нього всій Європі

Видання "Радіо Свобода" зібрала відгуки світових ЗМІ про Україну. Примітно, що одне із видань згадало у своїй статті про Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, шведський часопис "Svenska Dagbladet" друкує матеріал "Погляд на Україну як на місце бійні є неправильним". У підзаголовку додається, що війна, яку веде Росія в Україні, забрала тисячі людських життів. В Україні також вирує поширена корупція. Проте там існує й інша Україна". Україну відвідав ветеран шведської міжнародної журналістики Стаффан Геймерсон. Він розпочав свою подорож Україною із заходу на схід. Геймерсон, зокрема, згадує, що його позитивно вразило західноукраїнське село Невицьке.

"Це була Україна. Але тут не смерділо корупцією, насильством та злиднями. Виявляється, існує й інша Україна!", – пише ветеран шведської міжнародної журналістики Геймерсон.

Реклама

Автор пише, що ця українська місцевість була настільки гарною, що захоплювала подих. Тут поєднувались краса природи і архітектури. На горі стояв мальовничий замок габсбурзької доби, а вазони з квітами та гарні жінки у місцевому вбранні вказували на те, що Геймерсон міг би бути десь, скажімо, в австрійській провінції Тіроль. Кожні два кілометри, втім, на дорозі були облаштовані елегантні сучасні автозаправки, до яких прибуває велика кількість автомобілів із сусідніх Польщі та Словаччини, бо ж ціни на бензин в Україні є значно дешевшими. Мобільний телефон працював чудово, a у місцевому українському ресторанчику без проблем приймали кредитну картку American Express. Це також була Україна! Далі Геймерсон пояснює шведським читачам деякі моменти історії України.

"Незалежність прийшла до України лише 1991 року. Перед тим її плюндрували, і людей кидали за ґрати російські царі, польські королі, а також диктатори на зразок Сталіна та Гітлера. А три роки тому Путін вкрав в України Крим, а на Донбасі почався «заморожений» конфлікт з підтримуваними Росією бойовиками, де керовані Путіним сепаратисти проголосили свою "республіку", у якій живе "летаргічне» населення", – Гемерсон.

Реклама

Шведський журналіст веде далі, що Україна – це також і Київ, де відбулась революція на Майдані 2014 року, яка повалила корумпованого, проросійського президента за те, що він, проігнорувавши бажання українців зблизитись з ЄС, повністю продався Путіну. Нині українці вперше у своїй історії можуть подорожувати без візи до країн "шенгену", а росіяни з путінського царства можуть їм лише заздрити.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно