Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді вперше вручили постійно діючу «візу»

В Ужгороді вперше вручили постійно діючу «візу»
ВІДЕО ДНЯ

Після семи років роботи в дипломатичних установах на Закарпатті Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі завершує свою каденцію й повертається на батьківщину. Сьогодні, 29 червня, керівники області Геннадій Москаль та Михайло Рівіс прийняли Ендре Саліпскі в Камінному залі облдержадміністрації, щоб від імені всіх закарпатців подякувати йому за взірцеву роботу, направлену на зміцнення українсько-угорських зав’язків.

Зустріч пройшла в неофіційній, дружній обстановці за чашкою кави й келихом шампанського. Голова обласної ради Михайло Рівіс вручив Ендре Саліпскі почесну грамоту, наручний годинник із логотипом обласної ради, а також один із символів Закарпаття – пляшку коньяку «Тиса», названого на честь річки, яка є спільною для України та Угорщини.

Реклама

А Геннадій Москаль нагородив Ендре Саліпского найвищою відзнакою ОДА «Золотим ведмедиком», вручив картину Степана Шолтеса із закарпатським пейзажем і подарував два символічні подарунки. Один із них – «бандерівська» червоно-чорна вишиванка. Як зазначив жартома очільник Закарпаття, Генеральний консул Ендре Саліпскі стільки зробив для українсько-угорських зав’язків, що облдержадміністрація підозрює, що він таємно отримав українське громадянство. Тому до «Золотого ведмедика» йому належить мати і символ справжнього патріота України – «бандерівську» вишиванку. Ендре Саліпскі одразу приміряв подарунок, який виявився якраз під його статуру.

Крім того, Геннадій Москаль вручив Генеральному консулу іменну постійно діючу «візу» для безперешкодного в’їзду в Україну. «Зараз Україна має безвізовий режим із Євросоюзом, а пан Ендре виїжджає в Угорщину, – зазначив Геннадій Москаль. – Щоб символічно віддячити Генконсулу за результативну роботу, вручаємо йому іменну постійно діючу «візу» для безперешкодного в’їзду в Україну в будь-який час і на будь-який термін. Закарпаття завжди раде бачити пана Саліпскі в гостях!»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно