Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Росвигові відкриють музичний фонтан вартістю 800 тисяч гривень

У Росвигові відкриють музичний фонтан вартістю 800 тисяч гривень

У Росвигові відкриють музичний фонтан вартістю 800 тисяч гривень
Мукачівцям підготували черговий приємний сюрприз 28 жовтня, у четвер, о 17:00 у мукачівському мікрорайоні «Росвигово» пройде урочисте відкриття нового сучасного фонтану. Чутки про відкриття...

Мукачівцям підготували черговий приємний сюрприз

ВІДЕО ДНЯ

28 жовтня, у четвер, о 17:00 у мукачівському мікрорайоні «Росвигово» пройде урочисте відкриття нового сучасного фонтану.

Чутки про відкриття об’єкту Мукачевом прокотилися ще минулої суботи. Проте тоді працівники міськвиконкому зібралися біля фонтану, щоб висадити навколо молоді дерева та пересвідчитися, що фонтан майже готовий.

Реклама

Про ще одну оздобу Площі Злагоди розповів заступник міського голови Мукачева Ігор Радиш.

Вирізнятиметься він тим, що матиме різну висоту струменю. Максимальний же буде заввишки 7 метрів. Решта – менші, відповідно 5, 3 і 1,5 метра. Фонтан буде музичний, з надсучасною підсвіткою. Аналогів у Закарпатті йому немає.

Реклама

Ініціатива побудови фонтану належить екс-меру Мукачева Василю Петьовці, яку він висловив ще у 2007 році. Її підтримав і теперішній мер Золтан Ленд’єл, який буде присутній на урочистому відкритті.

Це плановий об’єкт, будівництво якого виконувалося згідно з графіком, при дотриманні усіх будівельних норм, доставки обладнання. Як стало відомо, на даний момент завершуються оздоблювальні роботи – викладається парапет плитки і йде налаштування об’єкту.

Минулого року діючий фонтан у Мукачеві працював до самісінького нового року. Якщо температура у листопаді буде вище 5 градусів, то і новий працюватиме якомога довше. Як нам повідомили у міськвиконкомі, об’єкт знаходитиметься під відеоспостереженням.

Реклама

Загальна вартість фонтану – більше 800 тисяч гривень, з яких понад 300 тисяч – це пожертви спонсорів, підприємців Мукачева.

«Нам вдалося залучити підприємства, які мають будівельні матеріали, тому зекономили на цьому. Такий фонтан, за нашими дослідженнями, коштує у п’ять разів дорожче. Проектно-кошторисна вартість його була – 1млн. 300 тис. Але переможець тендеру – вклався у 850 тисяч гривень», – повідомив заступник міського голови Мукачева Ігор Радиш.

Новий фонтан стане справжньою окрасою і міста, і мікрорайону. Тим паче, що поблизу нього цьогоріч висадили цілу алею троянд, що стала місцем паломництва багатьох мукачівців та гостей міста. Без сумніву, фонтан чекає та сама доля.

Маріанна Савицька

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно