Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатець відстояв у суді своє подвійне громадянство

Закарпатець відстояв у суді своє подвійне громадянство

Навесні тему подвійного громадянства активно обговорювали на Закарпатті. Один із чиновників навіть звільнився зі своєї посади через наявність угорського паспорта. Однак, поговорили-поговорили і забули.

ВІДЕО ДНЯ

Та зараз тема подвійного громадянства набрала нових обертів. Справа в тому, що один закарпатець відстояв своє право на подвійне громадянство у суді. Про це повідомляє правозахисник Едуард Пуканич.

"На початку квітня 2017 року я писав про те, що українські прикордонники почали складати протоколи про адміністративне правопорушення на громадян України, які хочуть перетнути державний кордон із угорським закордонним паспортом. Такий протокол про адміністративне правопорушення надійшов на розгляд до одного закарпатського судді, який вирішив, що потрібно притягнути до адміністративної відповідальності нашого угорського земляка за те, що він "насмілився" відкрито заявити про своє подвійне громадянство та використовувати свій угорський закордонний паспорт", – зазначає Едуард Пуканич.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті через подвійне громадянство звільнився заступник мера, – ЗМІ

Як каже чоловік, суддя не надто переймався тим, що за діяння, яке інкримінувалося закарпатцю – пред’явлення громадянином України під час проходження прикордонного контролю свого паспорта громадянина Угорщини для виїзду за кордон – закон не передбачає відповідальності: ані адміністративної, ані кримінальної. Незважаючи на це, суддя все ж визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 204-1 КУпАП".

Реклама

Однак, закарпатець вирішив не зупинятися і добиватися справедливості, тому оскаржив винесену судом постанову в апеляційному суді Закарпатської області.

Читайте також:
Президент передумав: за другий паспорт позбавлятимуть громадянства лише чиновників

"Суд апеляційної інстанції уважно вислухав доводи та дійшов висновку, що чоловік не порушував закон, у зв’язку з чим попередню постанову було скасовано, а провадження у справі – закрито у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення", – підсумував Едуард Пуканич.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно