Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хто допоможе жертвам вибуху у Мукачеві?

Хто допоможе жертвам вибуху у Мукачеві?
Досі ніхто не перерахував і гривні на допомогу жертвам вибуху в Мукачеві – на благодійному рахунку нулі. У минулу середу, пізно ввечері, коли вже більшість мукачівців збиралися до сну, в одному з...

Досі ніхто не перерахував і гривні на допомогу жертвам вибуху в Мукачеві – на благодійному рахунку нулі.

ВІДЕО ДНЯ

У минулу середу, пізно ввечері, коли вже більшість мукачівців збиралися до сну, в одному з будинків мікрорайону Черемшина стався вибух.

«Ми вже з сім'єю лягли спати і тут … вибух, – розповіла домогосподарка Еріка з будинку № 28 по вул. Окружна. – Ми з молодшою дочкою сильно перелякалися. Спершу навіть подумали, що це у нас на кухні щось трапилося».

Реклама

Насправді, епіцентром вибуху була квартира №33 у п’ятиповерховому цегляному будинку за адресою Першотравнева Набережна, 4 – у трьох хвилинах пішки від будинку пані Еріки. Як стало відомо, в одній зі зруйнованих квартир рятувальники знайшли годинник, на якому стрілка зупинилася на 23.17. Хоча за офіційними даними вибух стався о 23.22.

За 5 хвилин, разом з першими підрозділами міліції, швидкої та пожежної, на місце прибув й міський голова Золтан Ленд’єл: «Вибух стався о 23:22. Я був на місці вибуху вже за 5 хвилин, так як живу поруч». За лічені хвилини подвір’я заполонили жителі сусідніх під’їздів та будинків.

Реклама

В результаті вибуху – повністю зруйновано 4 квартири, ще стільки – серйозно пошкоджені. Крім того, зруйновані плити перекриття крівлі п’ятого поверху, у багатьох квартирах повибивало шибки. Досі незрозуміло, як обійшлося без загиблих.

За годину фахівцями було встановлено попередню причину вибуху – витік газу у квартирі, де проводилися ремонтні роботи. На щастя, у момент аварії у помешканні нікого не було.

Станом на вечір понеділка, 18 жовтня в МНС ще не було офіційної позиції щодо причин вибуху. «Причина встановлюється у термін до 10-ти діб», – зазначив у коментарі помічник начальника ГУМНС в Закарпатській області Федір Філіп.

Реклама

За його словами, у три під’їзди вже повернулися люди: «У суботу повернули 3-й і 4-й під’їзди, сьогодні частину 1-го під’їзду. Туди вже подана вода, газ, світло. По решті будинку поки вирішується питання, бо ще не завершене до кінця комісійне обстеження. Тільки тоді, коли будемо бачити, що там і як, тоді вже можна буде і по збитках, і по причині говорити». Між тим, у понеділок ввечері вдалося без жодних перешкод потрапити у під’їзд, де стався вибух. Напівзруйнований будинок виявився без належного нагляду, хоча поруч гуляють діти.

«Ой жах, який був вибух! В мене квартира на третьому поверсі. Я встала, це страшно було. Я у вікно виглянула – все якесь голубе. Дякувати богу наша квартира не постраждала, але довелося виїхати. Поселили нас, нагодували, кімнати чистенькі все добре, але дещо прохолодно в номерах», – розповіла одна із мешканок будинку наступного дня після вибуху.

Як вдалося дізнатися, ситуацію з відселенням мешканців будинку та стан, у якому перебувають постраждалі на особистому контролі тримає заступник міського голови Мукачева Михайло Лабош.

«Наразі, на проживання в готелі компактно розміщено 35 чоловік, так щоб людям було і комфортно в побутовому та психологічному плані, – зазначив у коментарі заступник міського голови. – У номерах є всі умови для комфортного проживання, зокрема, гаряча вода, опалення, триразове харчування, яке постояльці разом з власниками готелів можуть коригувати на свій смак».

Та постраждалі не перестають бідкатися: «Хто буде відшкодовувати збитки? В мене телевізор за 8 тисяч «накрило». Слава Богу, що на вдома не було, уявляєте, як дитина злякалася би», – наголосив у коментарі. Та постраждалі не перестають бідкатися: «Хто буде відшкодовувати збитки? В мене телевізор за 8 тисяч «накрило». Слава Богу, що на вдома не було, уявляєте, як дитина злякалася би», – зазначив у коментарі молодий чоловік на подвір’ї будинку, де стався вибух, поколихуючи доньку.

«Постраждалі уже обрали з поміж себе тих, хто представлятиме їхні інтереси перед органами місцевого самоврядування, – повідомив Михайло Лабош. – Уже готується проектно-кошторисна документація на відновлювальні роботи. Наразі роботи проводяться за рахунок державного бюджету».

У той же час, як вже повідомлялося, відкрито рахунок для перерахунку коштів постраждалим:

Реклама

Р/Р 35422012000515 в ГУ ДКУ

В Закарпатській обл.. м.Ужгород

МФО 812016

Ідентифікаційний код 04053743

Призначення платежу: для відновлювальних робіт та матеріальної допомоги потерпілим від вибуху 13.10.2010 р. по вул. П.Набережна, 4

Як не прикро це констатувати, але станом на 19 жовтня на вказаному банківському рахунку нулі. Досі ніхто не перерахував і гривні на допомогу жертвам вибуху в Мукачеві.

Як повідомили у міськвиконкомі, представники міської влади збираються особистим прикладом закликати громадян міста відгукнутися та допомогти постраждалим.

Реклама

Маріанна Савицька

Джерело: Портал "Мукачево.нет"

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно