Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Наше рідне місто

Наше рідне місто
Один з найбільш цікавих районів за своєю історичною специфікою. Цікаво знати, що біля Мукачево знаходився кельтський металургійний центр (другий за величиною в Європі), городище Галіш-Ловачка. Тут...

Один з найбільш цікавих районів за своєю історичною специфікою. Цікаво знати, що біля Мукачево знаходився кельтський металургійний центр (другий за величиною в Європі), городище Галіш-Ловачка. Тут виготовляли монети, знайдено більше тисячі інструментів, майстерні, ножиці для стрижки овець, коси, крупорушки, мечі, млини, ковадла, щити, срібні монети. Саме звідси виходили у свої бойові походи кельти, яких боялися навіть римляни. Але все це закінчилося після приходу диких даків, які розгромили кельтські поселення.

ВІДЕО ДНЯ

Увагу туристів приваблюють Мукачівський жіночий православний монастир, у якому була створена величезна бібліотека, і Мукачівський замок, побудований на Замковій горі в ХІ-Х століттях.

І не всі знають, що біля Мукачево, на горі Червона гірка, знаходиться найпівнічніша область, де вирощують чай.

Реклама

Місто розташоване на річці Латориця. Тихий і гарне містечко, з безліччю старовинних будівель, пам'ятників архітектури. Туристам можна подивитися центр міста, міську ратушу, готичну каплицю 14 століття, палац Ракоці, з'їздити на Замкову гору.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно