Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як на Міжгірщині фестиваль неформалів проходив

Як на Міжгірщині фестиваль неформалів проходив
ВІДЕО ДНЯ

Водоспад Шипіт у високогір’ї Міжгірщини вчергове зібрав на традиційний вільний фест сотні неформалів з усієї країни та зарубіжжя. Майже чверть століття поспіль сюди щороку з’їжджаються вільні, творчі та неординарні люди.

Фест був започаткований у 1993 році, як закритий фестиваль хіппі. Однак, із роками, набув неабиякої популярності, а відтак наразі сюди з’їзжджаються панки, рокери, металісти, растамани та інші представники неформальних субкультур, а також просто туристи зі своїми сім’ями та дітьми. 

Реклама

Шипіт – це явище, якому важко дати чітке визначення. Шипіт – це, мабуть, одна з найбільш яскравих масових подій за участі представників неформальних субкультур. Тут можна робити все, що побажаєш.

Читайте також: Топ-5 заходів, які варто відвідати у липні

Реклама

Втім, на Шипоті засуджують будь-які прояви агресії серед гостей фесту. Жителі поляни, навіть незнайомі люди, які розмовляють різними мовами вітаються один з одним, спілкуються, слухають музику, танцюють та співають, спільно розважаються, їдять, п’ють та відпочивають, ходять у гості від намету до намету та запрошують завітати до себе. Гостям Шипоту не обов’язково бути панком, хіпі або рокером. Головне – бути вільним і незалежним. Тоді ви будете своїм.

У фестивалю «Шипіт» немає меценатів, ведучих, організаторів і спонсорів, немає затвердженої програми та заходів, немає ієрархії у відносинах. Втім, традиційно в ніч на Купала, з 6 на 7 липня, на поляні розпалюють велетенську ватру. Ця ніч вважається піком фестивалю. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно