Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатці їздять до Європи без віз і без зайвих питань

Мешканець Чопа Михайло Бублик останнім часом багато подорожує. Розповідає: після запровадження безвізового режиму України з ЄС це стало робити значно простіше.

ВІДЕО ДНЯ

За місяць із біометричним паспортом уже виїжджав за кордон з десяток разів. Переконує: прикордонники тільки цікавляться, куди ви прямуєте і з якою метою. Додаткових питань майже не ставлять.

"Спитали тільки, куди ви їдите. Я сказав, що їду в Будапешт. І все. Ні кількість днів перебування, ні інші питання їх не цікавили. Поставили відмітку в паспорті, що я прямую до шенгенської зони. Після того я ще близько 8 разів їздив", – зазначає закарпатець.

Реклама

За місяць безвізовим режимом на Закарпатті скористалися понад 24 тисячі осіб. Це 6,5% від загальної кількості українців, які поїхали до Євросоюзу за біометричним паспортом. Лише чотирнадцятьом туристам, які перетинали кордон в найзахіднішій області, відмовили.

Читайте також: Угорщина дозволила українцям певних професій працювати без будь-яких дозволів

Реклама

Із 14 відмов більшість зафіксували на кордоні з Угорщиною, найменше — з Румунією. Наразі найпопулярніші маршрути у туристів — Туреччина, Болгарія та Греція. Новинкою літнього сезону є Албанія з чистим морем та українськими цінами.

У турагенствах кажуть: чимало людей з біометричними паспортами звернулися підшукати їм місця відпочинку ще до офіційного старту безвізового режиму. Докладніше – у сюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно