Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через африканську чуму на Іршавщині здійснюватимуть відстріл диких свиней

Через африканську чуму на Іршавщині здійснюватимуть відстріл диких свиней

Через африканську чуму на Іршавщині здійснюватимуть відстріл диких свиней

13 липня, під головуванням заступника голови Іршавської райдержадміністрації Івана Мошколи провели позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

ВІДЕО ДНЯ

На засіданні комісії серед різних питань йшлося і про хід виконання Плану заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней в урочищі Клоубук Білківського лісництва Довжанського ЛМГ та розглядали звернення громадян, – повідомляє Іршавська РДА.

Директор Іршавської районної філії Державної установи «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександр Соколюк поінформував присутніх про епідемічну ситуацію в Іршавському районі із захворюванності на кір. Він розповів про випадки, що мали місце на території Іршавського району та запропонував затвердити план протиепідемічних заходів щодо локалізації та ліквідації захворюваності на кір.

Реклама

З метою недопущення виникнення спалахів захворюваності на кір, локалізації та ліквідації кору на території району комісія вирішила затвердити план протиепідемічних заходів по локалізації та ліквідації захворюваності на кір у 2017-2018 роках, а директору Іршавської філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» взяти під особистий контроль виконання затвердженого Плану всіма заінтересованими установами та організаціями, при виникненні непередбачуваної ситуації, доповідати керівництву райдержадміністрації.

Про хід виконання Плану заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней в урочищі Клоубук Білківського лісництва Довжанського ЛМГ, з інформацією виступив в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Іршавському районі Іван Халус.
Заслухавши інформацію доповідача комісія вирішила:

Реклама

Керівництву ДЛМГ та Іршавській районній організації УТМР невідкладно організувати та здійснити відстріл диких свиней на підвідомчій території в епізоотичному осередку. Знищення вбитих та загиблих тварин проводити в безпечному місці, під контролем фахівців ветмедицини.

Керівництву НПП «Зачаровнай край», Довжанського ЛМГ та Іршавської районної організації УТМР здійснювати постійний моніторинг підвідомчих лісових та мисливських угідь, на предмет виявлення підозрілих у захворюванні, хворих та загиблих диких свиней. При виявленні таких випадків, негайно інформувати ветеринарну службу району.

З інформацією про розгляд звернень громадян, виступив начальник відділу з питань цивільного захисту райдержадміністрації Іван Семак, який ознайомив присутніх із пакетами документів, що поступили від громадян району, постраждалих в наслідок надзвичайних ситуацій. Після обговорення члени комісії прийняли відповідні рішення в інтересах громадян.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно