Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті починається газифікація Рахівського району

На Закарпатті починається газифікація Рахівського району

Львівська філія ПАТ «Укргазвидобування» почала прокладання газопроводу від смт Солотвино (Тячівський район) до с.Біла Церква (Рахівський район). Нагадаємо, що на околиці Білої Церкви газовиками була відкрита свердловина №15 із дебітом понад 50 тисяч кубометрів газу на добу. Розмови про необхідність газифікації сусідніх населених пунктів почалися кілька років тому, але велися тільки на рівні створення робочих груп і рекомендацій. І тільки за наполяганням Геннадія Москаля в 2016 році газовики почали прокладання газопроводу від Білої Церкви до Солотвина й відновлення тут газопостачання, яке діяло ще в часи СРСР.

ВІДЕО ДНЯ

У січні 2017 р. побудований газопровід запустили, зараз видобутий газ подається до двох 9-поверхівок та чотирьох 5-поверхівок Солотвина, таким чином селище повністю газифіковане.

– Наступний етап – прокладання підвідного газопроводу довжиною 4,6 кілометра до Білої Церкви, що дасть можливість почати забезпечення Рахівського району газом власного видобутку, – повідомляє Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – На сьогодні Рахівщина – єдиний район Закарпаття і один із кількох в Україні, які взагалі не газифіковані. Діаметр газопроводу, який прокладається, – 220 міліметрів, що дасть можливість протягнути його не тільки до Білої Церкви, а й до Великого Бичкова – найбільшого після райцентру селища Рахівщини. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно